Ne želite da vam nešto pokvari svadbu – toliko vremena, energije, novca i emocija ste uložili u organizovanje tog događaja, da biste dopustili otrovnoj energiji da vam sve to pokvari.

Neke stvari nisu pod vašom kontrolom i iskrsavaju niotkuda, uprkos odličnom planiranju i pripremi. Ali one koje jesu, tiču se vas i vašeg ponašanja – ne dozvolite da vas pritisak i stres dovedu dotle da sami sebi zatrujete atmosferu. Dakle, pokušajte da izbegnete neku od ovih toksičnih zamki.

Svađa sa partnerom

Oboje ste pod pritiskom velikog događaja i naravno da ne možete da izbegnete konflikte – ali, pokušajte da svoje sukobe posmatrate kao posledicu pojačanog stresa i da ih ne uzimate suviše ozbiljno. Bavite se time da registrujete kako se osećate i ponašate pod pritiskom i ne krivite partnera zbog svojih osećanja, nego mu pomozite da i on sagleda svoja. Možda ćete se sukobljavati oko novca, zvanica, izbora muzike, a svaki sukob se može preneti na pitanje zašto to uopšte radite – nemojte biti na kraj srca, to vas stres dovodi do malodušnosti, a ne partner.

Svađa sa porodicom

To je nešto na šta možete računati – naročito ako vam roditelji pomažu, ili plaćaju svadbu. Oni će želeti da obave stvari na svoj način i neće mnogo (ili uopšte) voditi računa o vašim željama i osećanjima, a vi ćete se naći u poziciji bespomoćnog deteta i osećaćete se loše. Razmislite o tome unapred – možda vam nije potrebno venčanje koje vam organizuju roditelji, po cenu toga da sa toksičnim osećanjima stupite u bračni život.

Prenošenje svadbene groznice na posao

Na poslu se bavite poslom i nemojte pričati o svom venčanju i planovima (niti se baviti njima), osim u pauzi, kada ćaskate sa kolegama i ako vas oni pitaju kako napreduju pripreme. Ako postanete sasvim grozničavi po pitanju predstojećeg venčanja, postaćete i rasejani, smanjiće vam se produktivnost i šefovi će vas gledati ispod oka. Ne treba vam da srozate svoj ugled i dovedete u pitanje radnu etiku, jer ne razdvajate privatno od poslovnog.

Prekoračenje troškova

Malo ste se zaneli i račun je mnogo veći od predračuna – siguran put u sve one sukobe i zamerke koje želite da izbegnete. Dakle, povedite strogo računa o troškovima, proverite sve račune i ne dozvolite da vam nešto promakne.

Comments