Da li ste spremni da saznate koji su to trendovi za venčanja koji nas očekuju u toku 2023. godine? Istina je da svaki budući bračni par želi da njihov najvažniji dan izgleda savršeno, da sve prođe u najboljem redu, i da oni, ali i gosti, budu u potpunosti zadovoljni. 

Svadbe su propraćene belim detaljima, buketima cveća, svećama, hranom, pićem i dekoracijom. Ako još uvek razmišljate o tome kakvu priču želite da ispričate kroz svoje vaše venčanje, sa vama delimo nekoliko trendova koji će sigurno privući vašu pažnju!

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zankyou – Inspiration Mariage en France 🇫🇷 (@zankyou_mariages)

Venčanica i odelo

Osamdesete su se vratile

Zamislite ovo kao pobunu protiv minimalnih trendova koji su poslednjih godina bili dominantni. Sjajni rukavi, visoki izrezi, mnogo volumena i nežne, a efektne šminke. Da, uz osamdesete dolazi i dugi, raskošni veo, kao i svilene rukavice i pelerine. Ako i sami želite da ostvarite ovaj trend, pokušajte da izaberete jedan adekvatan i dramatičan detalj koji će ispričati celu priču.

2 u 1 haljine

Godinama viđamo da neveste biraju duge, raskošne haljine ispod kojih je postava sa detaljima. Ipak, više nećemo viđati 2 u 1 venčanice jer one tako gube formu i potpis dizajnera (osim ako nije namenski osmišljena tako). U 2023. godini mlade će masovno birati da se kasnije presvuku u belo odelo u kom će uživati do kraja večeri.

Pročitajte i ovo: Kako da negujete kosu pred venčanje

Kraće je bolje

Nije tako često da mlade budu u kraćim venčanicama, ali ćemo ih ove godine u njima viđati. Biće različitih formi i krojeva sa uklapanjem materijala koji se ne uklapaju tako često, ali ove šik venčanice će osvojiti mnoga srca. One uglavnom idu na puf ako imaju til, a ako su od svile ili satena, od struka pa celom dužinom imaju oblik balona.

Klasika za mladoženju 

Muškarci uglavnom biraju klasična crna odela, bele košulje i eventualno kravatu ili leptir mašnu. I u ovoj godini taj trend nas neće zaobići, ali će uz njega biti podjednako popularna i siva, kao i bež odela. Ovo su tri proverene boje, a pored njih, često se može videti i teget odelo. Ipak, crna je sama po sebi najsvečanija, pa sa jednim takvim smokingom nećete pogrešiti. 

Idealna lokacija za venčanje

Venčanja na otvorenom

Mreže su preplavljene fotografijama venčanja na otvorenom, uglavnom pored reke ili bazena, sa što više zelenila i detalja koji svakako asociraju na prirodu. Taj tip venčanja možete da organizujete početkom jeseni, ali i u toku proleća, kad su adekvatne temperature. Tip venčanja na otvorenom uglavnom podrazumeva nešto manji broj zvanica, opuštenu i prijatnu atmosferu i ljude u ravnoj obući ili čak papučama. Da li može opuštenije i bolje od toga?

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Entertainment Adelaide (@entertainmentadelaide)

 

Glamurozna, tematska venčanja

Jasno je da će u ovoj godini biti inovacija koje su prilagođene svačijem ukusu, pa ako ne maštate o malom venčanju na otvorenom, budite slobodni da napravite veliko, glamurozno venčanje. Verovatno godinama idete na slavlja i očekujete da svi ti ljudi kod kojih ste išli budu i vaši gosti, dakle, jasno je da vam je potrebna velika sala i ozbiljna organizacija; još ako odlučite da venčanje bude tematsko, biće nešto više posla. Ipak, danas se sve to rešava uz pomoć nekoliko telefonskih poziva, pa uz svoje prijateljice i profesionalne dekoratere, možete da osmislite dress code.

Pored toga, uvek možete da organizujete i dodatnu zabavu poput vatrometa i kratkog videa o tome kakav je bio vaš početak i sama veza. Ovo su zanimljivi momenti koji će se godinama prepričavati, a vi ćete biti pod snažnim utiskom svaki put kad se prisetite najlepšeg dana u vašem životu.

Pročitajte i ovo: 7 filmova o venčanjima koje možete gledati 2023.

 Naslovna fotografija: instagram.com/entertainmentadelaide

Dragana Stojanović

Comments