Već razmišljate o tome kako će brzo proći period detinjstva i kako će vaša slatka devojčica postati devojka, jogunasta tinejdžerka, osetljiva i ranjiva, izložena moćnoj sili emocija. Da li će proći bolje nego vi? Kako da je zaštitite od bespotrebnog povređivanja? Hoće li biti otvorena prema vama? Možete li je odgajiti da bude pune samopouzdanja, da ceni sebe i pažljivo bira? Neka loša iskustva sigurno neće izbeći i jednog dana ćete zbog toga patiti zajedno sa njom. I možda nećete naći prave reči utehe, jer ćete i same biti starije i još udaljenije od svog devojačkog iskustva – vaša perspektiva će biti drugačija, jer ćete se i same za deset, petnaest i dvadeset godina puno promeniti. Evo nekih stvari, koje želite da poručite svojoj ćerki. Zapamtite ih, sačuvajte i pronađite kad budu potrebne.

Uvek budi to što jesi – Videćeš kako se mnoge devojke oko tebe trude da udovolje drugima. Kako prikrivaju svoju prirodu, odbacuju svoje stavove i menjaju prioritete, da bi ih momci više voleli. Ali ni jedan dečko te neće voleti i ceniti više, zato što želiš da ispuniš njegove predstave o tome kakva devojka treba da bude. One koji te budu voleli, voleće te baš zato što si takva kakva jesi.

Izbegavaj lažove i prevarante – Oni koji su prevrtljivi prema svojim prijateljima, neće ni prema tebi iskreni. Nezreli lako gube interesovanje. A ti ne želiš da ulažeš svoja osećanja u nekoga, ko ti ne uzvraća.

Stolica Dejting saveti koje ŽELITE da date svojim ćerkama

Sačekaj malo – Kad ti se neko sviđa, pusti da on to sazna i shvati na svoj način. Da odreaguje. Neka tvoji signali ne budu previše očigledni i agresivni. Možda će mu trebati malo više vremena, ali verovatno će više i vredeti. Strpi se.

Ne shvataj svaku vezu suviše ozbiljno – Ne biraš odmah životnog partnera, nego stičeš iskustvo. Upoznaj puno mladića, zabavljaj se sa nekima, upoznaj muški svet – nisu oni svi isti.

Comments