Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Rešili ste da vaše venčanje bude minimalističko u svakom smislu i osvojili ste pravo na to jer ste, povlađujući očekivanjima svoje i partnerove uže i šire porodice, pravili veridbu na veliko, pitajući se kakvo li venčanje treba da bude, kad ste već imali i gomilu gostiju i poklone i svečani ručak i muziku, a i haljinu ste kupili, razmišljajući da će vam poslužiti ako rešite da se za svadbeno veselje presvučete. Odradili ste to i shvatili da je to najviše što ste spremni da izađete u susret očekivanjima drugih. Sad hoćete kako vi hoćete, a to je krajnji minimalizam. Ne želite ništa obavezujuće, pa čak ni poklone!

Venčanje bez poklona! Zamislite to! Ali, ovaj trend je sve češći među mladim parovima, koji ne žele nikakvu predstavu, dramu i cimanje oko svog venčanja, koji su voljni da stupanje u brak obeleže žurkom za najbliže prijatelje i izlaskom na ručak sa članovima najuže porodice (roditelji, sestre, braća i babe i dede, eventualno).

Lepo je što vas dvoje znate šta hoćete i što ste zajedno u tome, ali kako ćete to saopštiti roditeljima? Lepo možete da vidite kako na njihovim licima izrazi čuđenja otvrdnjavaju i pretvaraju se u studiju negodovanja.

Njih ne zanima što vi živite zajedno već dve godine i sam čin venčanja za vas ništa ne menja i što hoćete da stvari budu jednostavne, da ne remetite svoju rutinu, da izbegnete sve zahteve i sav stres koji venčanje i svadba uzrokuju i da sačuvate svoju privatnost. Ali pre svega, oni ne to ne shvataju, jer se vreme promenilo i misle da je to sami neki milenijumski hir, ili da se pravite skromni i da u suštini, želite da dobijete mnogo lepih poklona. I kad im saopštite svoje želje, najdirektine što možete, oni će klimati glavama i nekako će prihvatiti da neće biti velike mrsne pravoslavne svadbe, pa čak ni osrednje i skromne. Ali, bez poklona? Kako to mislite? Svakako ste samo suviše skromni i ne želite nikoga da opterećujete, ali možda imate listu želja, kojom malobrojni gosti mogu da se rukovode, da bi vam doneli ono što vam je potrebno? Ne? U čemu je štos?

Editors choice