U vrtlogu priprema za venčanje, primiče se i taj trenutak kada će mladoženja proslaviti sa svojom ekipom tradicionalno momačko veče. Možda je to pristojna ekipa, ali i pristojna ekipa ume da ode na striptiz, ili angažuje striptizete na privatnoj zabavi, ne zato što ih to posebno uzbuđuje, nego zato što je takav kliše. Momci će se napiti, a svi znamo kako oni nisu baš u stanju da obuzdavaju svoje nagone, kad su pri piću. U glavi ti odjekuje ona grozna, tipična rečenica “šta se desi na momačkoj večeri, ostaje na momačkoj večeri” i već se ježiš od pomisli na to šta bi sve moglo da se desi.

Nije da se brineš da ti neće ostati veran, ali nije ni da se ne brineš – šta ako završi u krevetu sa nekom, ko zna kakvom, i ne stavi kondom, i pokupi ko zna šta… Koliko god imala poverenja u njega, taj strah nije nerealan, a ti imaš sve legitimne razloge da budeš anksiozna do koske, da se ponašaš neuravnoteženo i da ga unapred sumnjičiš.

Polako. Najcrnji scenariji se obično ne ostvaruju, mada je dobro zamisliti ih – kad pomisliš šta je najgore što može da se desi, sve drugo neprijatno što može da se desi je manje neprijatno. Potrebna vam je strategija za preživljavanje njegove momačke večeri, pa evo nekoliko korisnih saveta za vas.

Razgovarajte sa njim o svojim strahovanjima

Recite mu da se osećate nesigurno i zabrinuto, da ste uznemireni i da zamišljate razne neprijatnosti i gluposti. Recite mu i da se stidite što se tako osećate i da se kidate između iskrene želje da se on lepo provede i bude zadovoljan i svog straha da je to više nego što možete da podnesete. Ne radi se o tome da vas on uveri da nemate razloga za brigu, nego da bude svestan vaše ranjivosti i svoje želje da ne učini ništa što bi vas povredilo.

Comments