Venčanja su otkazana i nekako smo se do sada pomirili sa tim. S jedne strani oni koji su sa nestrpljenjem očekivali ovaj dan, a sa druge strane svi mi koji smo se radovali tom danu i slavlju jedne velike ljubavi.

Nedostajaće nam svadbe kakve znamo, nedostajaće nam muzika i zabava, svi oni naši specifični obijačaji i grljenje i ljubljenje, na kakvo smo navikli svih ovih godina. I znamo da je najteže mladencima, međutim, iskreno se nadamo da će se situacija uskoro popraviti i da ćemo se već od sledeće godine vratiti našim starim navikama. 

Masovnih okupljanja više nema, ali ako ste planirali neko manje venčanje, onda za vas nema zime. I ukoliko silno želite da održite vaše venčanje, onda ima par mogućnosti kako biste to mogli da postigente, naravno sa mnogo manjim brojem ljudi.

Angažovanje organizatora venčanja 

Kada smo jednom otkazali venčanje, a neki i po drugi put našli smo se u malo čudnoj situaciji. Pitamo se da li nam to treba, da li mi to zaslužujemo, da li uopšte treba da se udajemo, malo smo anksiozni, neraspoloženi, svi naši planovi su pali u vodu. A što je najgore od svega mi ne znamo ni u kojem pravcu da krenemo zato što ne znamo kako će biti za nekoliko meseci. Ako ti je ovaj posao postao previše stresan i previše se odražava na tvoje emocije i delovanje, onda možemo da ti predložimo da angažuješ organizatora venčanja, koji će deo tog stresa da preuzme na sebe. Dakle, svaku dalju veliku obavezu prepusti njemu i videćeš da ćeš se osećati mnogo rasterećenije. 

Obratite se dobavljačima 

Ovde se prevashodno misli na hranu i sve ostale kvarljive namirnice. Ukoliko je vaše venčanje otkazano, onda je definitivno prvi korak da javite to dobavljačima. Prvo u dogovoru sa planerom venčanja dogovorite naredni datum, a onda pomerite i isporuku. Naravno, može doći i do potpunog otkazivanja venčanja i to ćete morati njima da saopštite.

Javite gostima da je venčanje otkazano 

Mnogi mladenci misle da se to jednostavno podrazumeva u ovoj situaciji, ali sa druge strane vaši gosti baš ne znaju kakvi su vaši planovi. Da li ste vi otkazali venčanje, da li ćete praviti za manje ljudi i slično. Zato morate da javite svim gostima. Ovo može da bude malo težak proces, ali opet gledaj to sa vedrije strane. Ne mora da znači da se tvoje venčanje otkazuje, jednostavno samo se pomera za neko mnogo lepše vreme, kada ćete opet svi moći da budete zajedno na okupu.

Comments