Organizujete savremeno svadbeno veselje, koje ste više zamislili kao dobru žurku, nego kao neku zvaničnu svečanost i u skladu sa tim, nećete bend, nego DJ-a. Evo šta sve treba da znate, a i šta taj DJ treba da zna o vašim zamislima i željama.

Prvo treba da znate da profesionalni DJ zna kako da podigne atmosferu i da oseti publiku – to nije neko ko samo voli haus i pušta muziku u klubu. Dakle, bilo bi dobro da imate preporuke, kao i da sa njim porazgovarate, da vidite koliko ima iskustva i da li je svestan da je to vaše svadbeno veselje, a ne njegov nastup. Treba vam neko ko izlazi iz okvira programa koji poznaje, ko se prilagođava i spreman je da vam izađe u susret – i ume to da izvede. Potražite video zapise i slike sa događaja na kojima je taj DJ puštao muziku, da biste stekli utisak.

dj 1 Šta treba da znate kad angažujete DJ a za svadbeno veselje

Ne oslanjajte se na WiFi

Plej lista mora biti “skinuta” i spremna. Ne možete se osloniti na internet, koji može da “zabaguje” u ključnim trenucima, ili možda nema postojan signal. Zahtevajte da ima veliki broj spremnih pesama i da muzika uopšte ne zavisi od interneta.

Održite otvorenu liniju komunikacije

Možda su plej liste koje vaš DJ ima spremne sasvim dobre, ali obezbedite da možete unositi svoje želje onako kako vam padne na pamet, jer vi ne držite sve te pesme u glavi. Tako da, ako čujete neku koja vam se baš sviđa (bilo da je čujete prvi put, ili je znate, ali ste je izgubili iz vida), pošaljete link svom DJ-u, da bi on to na vreme spremio i uvrstio u program.

Međutim, ako DJ ima svoj način rada i najviše na svetu mrzi da ubacuje pesme u poslednjem trenutku, onda ćete to poštovati (ako želite baš tog DJ-a). Spremićete listu svojih zahteva i poslati mu u nekom roku koji on odredi (verovatno desetak dana pre venčanja). Svakako saznajte kakav oblik komunikacije on preferira i kakvi su njegovi uslovi i način rada. Mnogim DJ-evima je mnogo lakše da im prosledite listu želja u jednom dokumentu, samo spisak, bez linkova, pa će on sam pronaći ono što je vama potrebno.

Obavestite DJ-a o prisutnima

Za izbor muzike je vrlo bitan sastav gostiju – da li su to uglavnom vaši prijatelji i mlađi svet, ili imate i starije goste, koje želite da ispoštujete, ili ima i dece, pa i ona treba da čuju neke pesme koje znaju i vole? Svi na svadbenoj zabavi treba da imaju priliku da se zabavljaju i da igraju uz neke pesme koje su im drage. Takođe, dogovorite se o tome koliko glasna muzika treba da bude, odnosno, da li u nekim trenucima treba da bude tiša, da bi se gostima omogućilo da razgovaraju bez napora i dovikivanja, a u najburnijim momentima, kad svi igraju, glasnija.

Comments