Ne zaboravite one koji dolaze sami

Kad pozivate goste koji su singl, pitajte ih da li možda žele da povedu pratioce, a ako ih nemaju, potrudite se da ih smestite tako da budu uključeni – nemojte sve samce staviti za jedan sto, osećaće se kao izgnanici. Rasporedite ih, u skladu sa njihovim interesovanjima, smestite ih sa onima koje poznaju, ili sa ljudima koji će im biti zanimljivi.

Ne preterujte sa dekoracijom

Dekoracija treba da bude elegantna, ili lepršava, ili ležerna – da sledi jedan stil, a ne da bude gomila traka, cveća, voća, svećnjaka, mašni, buketa koji zauzimaju na stolovima više mesta nego što je potrebno. Ako stavljate dekoraciju duž sredine stolova, vodite računa da ne bude suviše visoka (umesto velikih vaza sa cvećem i svećnjaka, koristite male sveće u boji i buketiće u malim vazama), da bi oni koji sede jedni preko puta drugih mogli da se vide i da nesmetano razgovaraju.

Ne dosađujte fotografu

Dogovorite se sa fotografom unapred šta je ono što ste zamislili i šta želite, organizujte fotografisanje posebno, ako imate posebne zahteve i zamisli, a tokom svadbe ostavite fotografa na miru – on zna šta treba da radi i pustite ga da bude kreativan i da sam bira trenutke koje će ovekovečiti.

Ne zaboravite da i vi treba da se zabavljate

Mnogo napetosti i brige oko svih detalja i toka svadbene svečanosti pokvariće vam zabavu. To je vaš dan, ali nemojte ga krotiti kao divljeg konja – opustite se i zabavljajte se sa svojim partnerom i prijateljima, igrajte i nemojte suviše piti. A ne zaboravite i da jedete, da vas piće u kombinaciji sa napetošću ne bi potpuno izbacilo iz koloseka i da vam se ne bi slošilo.

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Comments