Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

1/2

U organizaciji venčanja, u naletu entuzijazma i želji da sve bude super, možda vam promiču neke stvari, koje će vam pokvariti zadovoljstvo, a gostima raspoloženje. Evo nekih stvari na koje treba posebno da obratite pažnju – ovi propusti se često dešavaju.

Niste detaljno planirali troškove

Predračun ume da bude netačan, a račun da neprijatno iznenadi – morate uračunati sve stavke, sve sitnice. Osim zakupa prostora, troškova hrane i usluge, ne zaboravite trošak za dekoraciju prostora, poklončiće ili kartice za zvanice (ili kićenje svatova), usluge fotografa, muzike ili DJ-a. A tu su i troškovi prevoza – možda ćete organizovati prevoz za svoje goste ili plaćati taksi, a možda imate i goste kojima treba da obezbedite noćenje u hotelu. Tu je i haljina za mladu i odelo za mladoženju, druga haljina u koju će se nevesta presvući i sve ostalo što prati opremanje mlade i mladoženje (možda nećete sve kupiti, ali sve što kupujete spada u svadbene troškove). Predvidite za svaku stavku u budžetu malo veće troškove nego što ste proračunali i verovatno ćete dobiti sliku realnih troškova.

Velika pauza između obreda venčanja i svadbenog slavlja

Ako venčanje obavljate tokom prepodneva, a svadbeno slavlje je tek uveče, to će biti naporan dan, naročito za goste koji su došli iz drugih mesta. Razmislite o tome da slavlje započne sa ručkom, ili da organizujete dolazak matičara i čin venčanja na mestu i u vreme kada ste zakazali svečanost. Tako će svi biti sveži i odmorni – svadba ne treba da bude previše naporna, nego prijatna i zabavna.

Zaboravljate da se družite sa gostima

Potrebno je da se malo posvetite svakom gostu – ukoliko oni sede za stolovima, obiđite ih i svakome zahvalite što je došao, proćaskajte, pozovite ga da se opusti i uživa. Posvetite se svima jednako, igrajte i podstaknite goste da vam se pridruže.

Editors choice