Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

1/2

U organizaciji venčanja, u naletu entuzijazma i želji da sve bude super, možda vam promiču neke stvari, koje će vam pokvariti zadovoljstvo, a gostima raspoloženje. Evo nekih stvari na koje treba posebno da obratite pažnju – ovi propusti se često dešavaju.

Niste detaljno planirali troškove

Predračun ume da bude netačan, a račun da neprijatno iznenadi – morate uračunati sve stavke, sve sitnice. Osim zakupa prostora, troškova hrane i usluge, ne zaboravite trošak za dekoraciju prostora, poklončiće ili kartice za zvanice (ili kićenje svatova), usluge fotografa, muzike ili DJ-a. A tu su i troškovi prevoza – možda ćete organizovati prevoz za svoje goste ili plaćati taksi, a možda imate i goste kojima treba da obezbedite noćenje u hotelu. Tu je i haljina za mladu i odelo za mladoženju, druga haljina u koju će se nevesta presvući i sve ostalo što prati opremanje mlade i mladoženje (možda nećete sve kupiti, ali sve što kupujete spada u svadbene troškove). Predvidite za svaku stavku u budžetu malo veće troškove nego što ste proračunali i verovatno ćete dobiti sliku realnih troškova.

Velika pauza između obreda venčanja i svadbenog slavlja

Ako venčanje obavljate tokom prepodneva, a svadbeno slavlje je tek uveče, to će biti naporan dan, naročito za goste koji su došli iz drugih mesta. Razmislite o tome da slavlje započne sa ručkom, ili da organizujete dolazak matičara i čin venčanja na mestu i u vreme kada ste zakazali svečanost. Tako će svi biti sveži i odmorni – svadba ne treba da bude previše naporna, nego prijatna i zabavna.

Zaboravljate da se družite sa gostima

Potrebno je da se malo posvetite svakom gostu – ukoliko oni sede za stolovima, obiđite ih i svakome zahvalite što je došao, proćaskajte, pozovite ga da se opusti i uživa. Posvetite se svima jednako, igrajte i podstaknite goste da vam se pridruže.

Editors choice