Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Ali to znači da oni zaista praktikuju sve one psihološke savete i uputstva o tome kako biti svoj, kako podići svoje samopouzdanje i postaviti granice – oni se ne obaziru na to šta drugi misle o njihovim izborima, postavljaju svoje prioritete, ne trude se da ispune tuđa očekivanja, drže se svojih vrednosti i ne uznemiravaju se zbog toga što se drugi uznemiravaju – to je njihova stvar, i svako je sam odgovoran za svoje izbore i svoja osećanja. Isključujući druge iz svoje svadbene priče, oni jasno postavljaju granice – ovo je naš svet i tu vladaju naša pravila, možete to da poštujete, ili da se udaljite.

To nije isključivost – jer, oni su spremni da naprave kompromis, kad su već jednom sproveli svoju zamisao. Organizovaće proslavu kasnije, u nekom trenutku kad im to bude odgovaralo i ekonomski i vremenski, jer stupanje u bračnu zajednicu treba proslaviti, kao što valja slaviti rođendane – to su važni počeci, kojima se treba radovati i veseliti se zbog njih. Na taj način pokazaće da nisu bezobrazni i bezobzirni prema bližnjima, da žele sa njima da podele svoju radost i da oni imaju mesto u njihovom životu – a nakon što jasno pokažu šta je njima prioritet i da su jedno drugom najvažniji, porodica i prijatelji će to posle malo gunđanja i čuđenja, prihvatiti. Zaslužiće poštovanje, izloživši se riziku da se svi oko njih uvrede i da se osećaju iznevereno, ali poruka o tome da su oni verni jedno drugom i svojim zajedničkim vrednostima i izborima, na ovaj način postaje nedvosmislena i dominantna – svako mora da je primi, pa makar zbog toga bio ljut i začuđen.

Modna i kozmetička industrija su takođe izigrane, ovim milenijumskim trendom. Jer, postoje neveste kojima očigledno uopšte nije važna ni haljina, ni šminka i frizura, ni dekoracija i savršen izbor jela i muzike, ni glamur, ni profesionalne fotografije za uspomenu sa venčanja. Njima nije potreban kostim i prezentacija, da bi se osećale kao kraljice. One to već jesu, na način koji im najviše odgovara.

Naslovna fotografija: instagram.com/brides

Brankica Milošević

Editors choice