Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Savremeni parovi, milenijalci, sve češće praktikuju “venčanje pre venčanja” – oni jednostavno preskoče sve što svi oko njih smatraju da je red i od njih očekuju i venčaju se bez imalo buke. Rodbini ne smeta to što oni već neko vreme žive zajedno – to svedoči o ozbiljnosti veze i daje im podstrek da planiraju venčanje (ili da barem intenzivno o tome razmišljaju) i postavljaju nezgrapna pitanja, tipa “lepo je to deco, a kad planirate da se venčate” na šta mladi par može snishodljivo da se smeška i daje neodređene odgovore, koji starije izluđuju. Ili može da kaže “ne brinite, mi smo se već pobrinuli”.

Milenijalci su slobodniji od tradicionalnih veza, samostalniji i spremniji da svojim najrođenijima postave granice i pokažu tu samostalnost, bez straha i griže savesti. Naravno, roditeljima je to bolno i uvredljivo, ali to znači da su uradili dobar posao – odgajili su decu koja znaju šta hoće i ne ustežu se da to i urade, bez obzira šta ko o tome misli. Isključivanje roditelja iz svadbenih planova i tretiranje venčanja kao nečeg što se tiče samo njih kao para i nikog drugog, možda deluje sebično i otuđeno, ali kad malo razmislimo o tome, oni su potpuno u pravu. Zašto bi dan venčanja morao da bude predstava za brojne (ili malobrojne goste), da iziskuje naprezanja, organizaciju i trošak na koji par nije spreman i zašto bi stres trebalo da bude uvod u bračni život? I zašto bi zaista, bilo ko imao nešto protiv njihovog doživljaja intime i zajedništva?

Savremeni parovi su spremni da se sukobe sa bližnjima, da deluju grubo i nepristojno, jer nisu spremni da ispunjavaju ničija očekivanja.

Editors choice