Svakako želite da osmislite venčanje koje će se pamtiti kao posebno, lično i drugačije – ali razmislite ovako. Svi to žele. Gotovo da je nemoguće napraviti nešto toliko originalno i novo, čega se neko negde već nije dosetio pre vas. Razmislite o tome kakvu poruku želite da pošaljete – da li želite glamur i nivo o kome će da se priča, ili opuštenu i zabavnu atmosferu, ili želite da sve bude raskošno, obilno, vrcavo i svetlucavo, ili odmereno, svedeno, elegantno i prijatno, ili nešto peto. Šta je ono što najbolje ide uz vas, kao nevestu i vas kao par. Da li želite na neki način da se predstavite gostima? Da im se obratite i pozovete ih da sa vama dele vašu radost i sreću? Pogledajte neke od načina da se ceremonija i svadbeno veselje obeleže i personalizuju, možda vam se nešto od toga dopadne, ili vas inspiriše.

Poruke lične prirode

Možete napraviti spot sa fotografijama i snimcima vaših najlepših zajedničkih momenata, zabeleženih trenutaka sa prijateljima, sa putovanja, iz svakodnevice. To može da bude i panel sa fotografijama i dopisanim komentarima, ili mestima na koja će gosti napisati svoje poruke i komentare.

Nekonvencionalne pozivnice

Možete nešto uraditi i sa pozivnicama – umesto one zvanične priče o uveličavanju vašeg slavlja, personalizujte pozivnice. Uostalom, znate kome su upućene i možete da smislite neku simpatičnu rečenicu, koju ćete dodati rukom na svakoj pozivnici, dok će štampani deo sadržati mesto i vreme. Poruke tipa “Želimo da te čujemo kako se smeješ” ili “Posle dolazimo kod tebe na šne-nokle” – nešto što će osoba kojoj je pozivnica upućena, prepoznati i što će joj izmamiti osmeh.

Zdravica uz koktele

Na početku proslave, ili na kraju ceremonije venčanja, poslužite gostima unapred pripremljene koktele – vesele, šerene, osvežavajuće, ukusne. Neka se konobar prošeta među gostima dok ne isprazni poslužavnike, a vi (ili neko vama blizak kome dobro ide javni nastup) pozdravite goste i izgovorite zdravicu za ljubav, nadu, sreću, istrajnost, poverenje, život i zdravlje.

Grickalice u međuvremenu

Ako ne želite da svi posedaju i čekaju ručak, osmislite švedski sto, a ako postoji prazan hod (dok se čeka da se svi skupe) ponudi gostima grickalice. Isto kao i sa koktelime – privlačni lagani zalogajčići, taman da gosti ne gladuju, dok se hrana ne servira.

Aktivnosti pre venčanja

To znači da ste organizovali venčanje na nekom jako kul mestu – u nekom odmaralištu sa spa-centrom, na nekom istorijski važnom mestu, ili u nekoj zanimljivoj ustanovi poput muzeja ili zoološkog vrta. Tada će gosti doći ranije, jer ćete vi pripremiti program obilaska, opuštanja i zabave pre venčanja.

Comments