Ako ne želiš klasičnu srpsku kombinaciju – od predjela, preko roštilja i sarmi, do pečenja, torti i sitnih kolača, odaberi hranu koja se bocka – sve što se može jesti prstima i što nudi različite ukuse u svakom zalogaju, gosti će rado jesti. Čak i oni koji su očekivali roštilj i pečenje.

Hrana “na bockanje” je ukusna, kombinacije su bezbrojne, možete ponuditi vegetarijansku varijantu i može se aranžirati veoma maštovito. Svaka služba za ketering ima svoju ponudu, ali se vi možete dogovoriti i dati svoje predloge, jer je obično moguć svaki dogovor.

Naročito je praktično pripremiti švedski sto – to što će gosti ustati da se sami posluže i šetati okolo sa tanjirićima i salvetama, doprineće opuštenoj atmosferi i druženju. Tako će svadbeno veselje dobiti šmek otmenog parija – naravno, za goste starije generacije, one koji očekuju da budu usluženi, možete predvideti poseban sto, za kojim će sedeti i gde će im se ponuda sa švedskog stola doneti (jedan konobar, ili neka prijateljica ili rođaka može da se stara o njima).

Najbolji način da se servira hrana na čačkalicu, jesu ražnjići – na bazu od peciva, krekera, komadića integralnog hleba, naređajte sočne komadiće mesa (najbolja je piletina ili ćuretina) sa raznim povrćem – i voćem. Evo predloga nekih kombinacija:

Kuglice mocarele, sa listićima bosiljka i polovinom čeri paradajza; komadići lososa, vlašac, krem sir ili namaz od avokada; suve šljive, koziji sir i zelena salata; začinjena piletina i paprika; pršuta, maslinka i dinja – na bazi po izboru, ili na različitim podlogama.

Meso koje birate za kanapee, trba da bude sočno, lepo spremljeno i začinjeno – izbeći ćete mogućnost sušenja i onaj “kartonski” ukus, ako odaberete dimljeno meso.

Comments