Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Sveže ideje za letnje venčanje

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

1/2

Ako ne želiš klasičnu srpsku kombinaciju – od predjela, preko roštilja i sarmi, do pečenja, torti i sitnih kolača, odaberi hranu koja se bocka – sve što se može jesti prstima i što nudi različite ukuse u svakom zalogaju, gosti će rado jesti. Čak i oni koji su očekivali roštilj i pečenje.

Hrana “na bockanje” je ukusna, kombinacije su bezbrojne, možete ponuditi vegetarijansku varijantu i može se aranžirati veoma maštovito. Svaka služba za ketering ima svoju ponudu, ali se vi možete dogovoriti i dati svoje predloge, jer je obično moguć svaki dogovor.

Naročito je praktično pripremiti švedski sto – to što će gosti ustati da se sami posluže i šetati okolo sa tanjirićima i salvetama, doprineće opuštenoj atmosferi i druženju. Tako će svadbeno veselje dobiti šmek otmenog parija – naravno, za goste starije generacije, one koji očekuju da budu usluženi, možete predvideti poseban sto, za kojim će sedeti i gde će im se ponuda sa švedskog stola doneti (jedan konobar, ili neka prijateljica ili rođaka može da se stara o njima).

Najbolji način da se servira hrana na čačkalicu, jesu ražnjići – na bazu od peciva, krekera, komadića integralnog hleba, naređajte sočne komadiće mesa (najbolja je piletina ili ćuretina) sa raznim povrćem – i voćem. Evo predloga nekih kombinacija:

Kuglice mocarele, sa listićima bosiljka i polovinom čeri paradajza; komadići lososa, vlašac, krem sir ili namaz od avokada; suve šljive, koziji sir i zelena salata; začinjena piletina i paprika; pršuta, maslinka i dinja – na bazi po izboru, ili na različitim podlogama.

Meso koje birate za kanapee, trba da bude sočno, lepo spremljeno i začinjeno – izbeći ćete mogućnost sušenja i onaj “kartonski” ukus, ako odaberete dimljeno meso.

Editors choice