Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

1/2

Pored svega ostalog što treba da obavite organizujući venčanje i svadbu, potrebno je i da se pozabavite rasporedom sedenja. Ovaj posao može da vam zada dosta glavobolje, zato ćemo pokušati da vam olakašamo nekim praktičnim savetima.

Raspored stolova

Raspored sedenja zavisi od toga kakav je raspored stolova u sali gde će se održati svadbeno veselje. U većini restorana, stolovi mogu da se rasporede prema vašim potrebama i u zavisnosti od broja gostiju. U nekim salama stolovi su okrugli, pa vam to već samo po sebi nameće grupisanje svatova. Dakle, fotografišite salu, kako biste imali uvid u prostor i kako biste pronašli najbolji način da rasporedite stolove i goste.

Spisak gostiju

Potrebno je i da imate konačan spisak gostiju. Kad šaljete pozivnice za svadbu, dobro je da naglasite do kog datuma očekujete definitivan odgovor, odnosno obaveštenje da li dolaze.

Glavni sto

Ostali stolovi će biti raspoređeni u odnosu na glavni sto, a to je onaj za kojim ćete sedeti vi – mladenci, roditelji, kumovi. Možda je ovo već utvrđeno pravilima restorana, a šef sale će vam svakako biti od koristi svojim savetima – on je to već radio, a vama je prvi put. Pitajte ga kako se gosti obično raspoređuju.

Prvo rasporedite rodbinu

Ovde konsultujte roditelje. Oni najbolje znaju ko je sa kim blizak i da li nekog treba diskretno da odvojite i pridružite nekom šarolikom društvu, jer nije u dobrim odnosima sa ostatkom familije.

Editors choice