Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Sveže ideje za letnje venčanje

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

1/2

Pored svega ostalog što treba da obavite organizujući venčanje i svadbu, potrebno je i da se pozabavite rasporedom sedenja. Ovaj posao može da vam zada dosta glavobolje, zato ćemo pokušati da vam olakašamo nekim praktičnim savetima.

Raspored stolova

Raspored sedenja zavisi od toga kakav je raspored stolova u sali gde će se održati svadbeno veselje. U većini restorana, stolovi mogu da se rasporede prema vašim potrebama i u zavisnosti od broja gostiju. U nekim salama stolovi su okrugli, pa vam to već samo po sebi nameće grupisanje svatova. Dakle, fotografišite salu, kako biste imali uvid u prostor i kako biste pronašli najbolji način da rasporedite stolove i goste.

Spisak gostiju

Potrebno je i da imate konačan spisak gostiju. Kad šaljete pozivnice za svadbu, dobro je da naglasite do kog datuma očekujete definitivan odgovor, odnosno obaveštenje da li dolaze.

Glavni sto

Ostali stolovi će biti raspoređeni u odnosu na glavni sto, a to je onaj za kojim ćete sedeti vi – mladenci, roditelji, kumovi. Možda je ovo već utvrđeno pravilima restorana, a šef sale će vam svakako biti od koristi svojim savetima – on je to već radio, a vama je prvi put. Pitajte ga kako se gosti obično raspoređuju.

Prvo rasporedite rodbinu

Ovde konsultujte roditelje. Oni najbolje znaju ko je sa kim blizak i da li nekog treba diskretno da odvojite i pridružite nekom šarolikom društvu, jer nije u dobrim odnosima sa ostatkom familije.

Editors choice