Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

Dogovorite se sa mladoženjom oko koncepta

Neka vam se zaveti stilski slažu – bezveze je da vaši budu kratki i šarmantni, a njegovi predugački i dosadni. Neka vam pomogne ista osoba da se usaglasite, tako da ipak izrazite iskrena osećanja, da kažete ono što je važno i da svima poručite da ste ozbiljni i predani u svojoj ljubavi.

Možda vam je potrebno ozvučenje

U zavisnosti od prostora i broja zvanica, zavisi i to koliko će vas čuti, čak i u potpunoj tišini. Možda vam je potreban mikrofon, a ako već angažujete muzičare, to neće biti neki problem. Jedino treba nekako da se snađete da provežbate par puta sa mikrofonom u rukama.

Oslanjate se na svoje improvizatorske sposobnosti

Ako imate iskustva u javnom nastupu i znate da dajete najbolje od sebe kad govorite ne smišljajući unapred, to može da ispadne dobro. Ipak, razmislite unapred u kom pravcu želite da krenete. Čak i najbolji improvizatori imaju u glavi nekoliko početnih rečenica, za slučaj da in u trenutku ništa ne inspiriše i ne povede nekuda spontano. Ako to nije tako kod vas, ne očekujte da ćete se snaći u tako emotivnom trenutku pred svima i bolje pripremite nekoliko rečenica – i imajte ih na papiru, ako vam mozak potpuno blokira od treme.

Izbegavate da gledate partnera

Pa, najbolje je da izgovaranje svojih zaveta provežbate zajedno – tako ćete možda izgubiti momenat spontanosti, ali i ovako ćete biti dovoljno nervozni. Gledajte jedno drugo i obraćajte se partneru, jer u tome je suština – vi jedno drugom obećavate ljubav, podršku, vernost i istrajnost, a ostali su samo svedoci.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice