Praksa svadbenih zaveta nije uobičajena u našoj kulturi, ali ako ne pravite tradicionalno venčanje, možete je uvesti, inspirisani brojnim romantičnim filmovima, u kojima to tako dobro, romantično i dirljivo zvuči. Međutim, poslušajte iskusne i dobro razmislite i pripremite ono što želite da kažete svom suprugu, da biste izbegli ove najčešće greške.

Predugačak tekst

Ne treba da se obavežete svom novom životnom saputniku po svakoj stavki koje možete da se setite – neka bude iskreno, ali kratko, držite se suštine. Odaberite jednu stvar koja vam je najvažnija u vašem odnosu, koju najviše volite kod partnera i neka vam to bude tema za nekoliko emotivnih rečenica.

Svadbeni zaveti nisu ljubavno pismo

Dakle, ono što govorite partneru ne treba da bude neprilično lično – njemu recite sve što hoćete kad ste sami, a svadbene zavete shvatite kao deo ceremonije, predstave koja treba svima da se dopadne. Ljudi vole da budu ganuti i da puste koju suzu na svadbama, pa zato spremite nešto univerzalno ljubavno, što će svi razumeti i prepoznati i što možete izgovoriti, a da se i sami ne rasplačete.

Ne čekajte poslednji trenutak

Od sve gužve i obaveza, stalno odlažete pisanje tih zaveta. Angažujte nekog da vam pomogne – nekog bliskog, ko je spretan sa rečima i ko vas poznaje i zna šta biste hteli da kažete, samo to ume bolje da iskaže i sastavi. Ako nameravate da to naučite napamet i izgovorite, umesto da čitate, onda spremite unapred i vežbajte naglas.

Comments