Svi dobro znaju izreku “Ono si što jedeš“, međutim, malo ko se pridržava tog pravila. Zbog brzog i neurednog života, hranimo se upravo tako -brzo, neredovno i loše. Ne obraćamo pažnju na hranljive vrednosti hrane koju unosimo, ne zanima nas da li sadrži potrebne vitamine i minerale, pa čak ne pogledamo ni koliko neka namirnica ima kalorija.

Važno je samo da je ukusno i da će nas brzo zasititi, tako da možemo da nastavimo sa svojim obavezama.

Međutim, tako ne samo da se gojimo, već štetimo i svom zdravlju i narušavamo lepotu svoje kože.

Kako biste popravili štetu nanetu svojoj koži, ne treba da pribegavate skupim proizvodima. Sve što treba da učinite je da promenite svoju ishranu. Ako ništa drugo, makar možete uvrstiti ove namirnice u svoj svakodnevni meni.

Paradajz

Hrana za lepši izgled vaše kože 6 Hrana za lepši izgled vaše kože

Borba protiv bora počinje u vašem tanjiru! Salata od svežeg paradajza učiniće za vaše lice ono što nijedna krema neće moći. Paradajz sadrži moćan antioksidant likopen koji sprečava sva oštećenja kože izazvana sunčevim zračenjem. Takođe, paradajz sadrži i kolagen koji pomaže vašoj koži da sačuva čvrstinu i elastičnost.

Kivi

Hrana za lepši izgled vaše kože 4 Hrana za lepši izgled vaše kože

Ne samo da je kivi ukusno voće, već je i sjajan antioksidant jer sadrži vitamine C i E koji pomažu koži u borbi protiv UV zračenja. Studije su čak i pokazale da vam kivi može pomoći i da dobijete lep, zdrav ten, skoro kao da ste se sunčali i to za samo tri nedelje konzumiranja.

Comments