Iako se teme modne manifestacije Met Gala značajno razlikuju iz godine u godinu, postoji jedna stvar u koju možemo biti sigurni bez obzira na kodeks oblačenja, a to je da će se na crvenom tepihu naći zadivljujuće kreacije. Međutim, ono što nismo očekivali ove godine je veliki izbor za buduće neveste – Met Gala venčanice su dominirale na crvenom tepihu.

Sa ovogodišnjom temom u čast Karla Lagerfelda koji je na revijama brenda Chanel prikazivao bar jednu novu venčanicu, nije čudno što je mnogo poznatih dama izabralo da mu baš na ovaj način oda počast. Međutim, koje venčanice su dominirale na Met Gala crvenom tepihu saznaćete u nastavku.

Met Gala venčanice: Najveći trendovi koje će mlade obožavati

Prenaglašen struk – A-siluete

A-siluete već decenijama spadaju u omiljene izbore i najpopularnije su u industriji venčanja. Međutim, balske venčanice sa A-suknjom su poslednjih godina skoro pa pale u zaborav. Zahvaljujući Penélope Cruz, Dua Lipi i Alii Bhatt, koje su odabrale baš ovakve venčanice za svoje Met Gala pojavljivanje na crvenom tepihu, znamo da će ovakvi krojevi ponovo biti u trendu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alia Bhatt 💛 (@aliaabhatt)

 

Cvetni detalji

Cvetni detalji su poslednjih godina postali prilično rasprostranjeni i na venčanicama, a sećamo se i nedelja mode na kojoj su dominirale kreacije sa ružama. Iako se često biraju aksesoari od čipke ili perli, venčanice sa događaja Met Gala su pokazale modne kreacije sa istaknutijim detaljem. Sa trodimenzionalnim cvećem koje nudi savremeniji pogled na trend, radi se o detalju kom neveste neće moći da odole.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by OFFFBrand (@offfbrand)

 

Pročitajte i: Ovo su trendovi za venčanja 2023. godine

Veliki šlep

Bilo da ste mlada ili ste se već venčali i znate kakvi su tada bili trendovi, većina venčanica ima veliki šlep. Nekada su dramatičniji detalji bili konstanta na venčanicama, te smo mislili da su šlepovi izgubili na značaju poslednjih godina. Venčanice sa događaja Met Gala su nas uverile u suprotno, tačnije, dame koje su ih nosile – Emily Ratajkowski, Keke Palmer i Nicole Kidman. Veliki šlepovi su se vratili.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by 👛👛👛 (@fashungirl)

 

Aksesoari

Kad bismo vam rekli da je vreme da se „zamrznete“, da li biste znali o čemu govorimo? Možda je to bila najikoničnija rečenica lika Matthewa McConaugheyja iz filma How To Lose A Guy In Ten Days. Međutim, ideja o bilo kakvom prekomernom ulepšavanju izostala je poslednjih godina sa dnevnog reda za pripremu venčanja. Tada je fokus stavljen na bezvremene klasike. Pošto je individualnost sada glavni prioritet i trend koji prate savremene neveste, veliki aksesoari će postati veoma popularni među mladama. Ovakvi aksesoari, bilo da izaberete bisere kao Kim Kardashian ili zihernadle kao Anne Hathaway, znajte da će vaš autfit sigurno biti upamćen. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway)

 

Plašt

U slučaju da razmišljate da li da imate šlep na venčanju, niste sigurne da su takve venčanice za vas ili mislite da će vam smetati tokom đuskanja, možete da odahnete. Zašto ne biste umesto šlepa izabrale plašt? Venčanice sa događaja Met Gala koje su nosile Halle Bailey, Glenn Close i Gisele su savršeno prigrlile trend. Savršena alternativa za sve neveste koje ne žele da nose veo, ali žele da imaju na sebi još neki detalj osim haljine, jeste plašt. Ogrtač lako možete skinuti ukoliko vam smeta, ali i igrati se jer vam pruža različite opcije. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

 

Isečeni delovi

Ako za venčanje tražite malo seksepilnije venčanice, možete pronaći inspiraciju među haljinama koje su na Met Gali nosile poznate dame. Nekada su isečeni delovi na venčanicama bili samo loš izbor pre nego što su modne kuće poput Michaela Korsa, JW Andersona, Stelle McCartney, Givenchyja, Self-Portraita, Emilie Wickstead, Supriya Lele, Christiana Siriana i Nensi Dojake dale svoj pečat i uvrstile ih u visoku modu tokom poslednjih sezona. Ovaj trend je zbog njih doživeo malu renesansu u poslednjih nekoliko godina. Kada dođe trenutak da birate venčanicu i želite sličan mode, pogledajte šta su nosile Amber Valetta, Olivia Wilde i Julia Garner. Sigurno ćete blistati na dan venčanja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde)

 

Pročitajte još i: 5 trendova koji će vam pomoći da pronađete venčanicu iz snova

Naslovna fotografija: instagram.com/gisele

Marija Gavrilović

Comments