Čim izgovorite sudbonosno “da”, počnete da pretražujete kakvi sve modeli venčanica postoje i koji će baš vama najviše odgovarati. Možda ste se već zamišljali kao mladu i imate jasnu viziju haljine, a možda vam fali inspiracija – u tom slučaju, mi smo tu da pomognemo.

Gde god organizujete venčanje i u kojem god periodu da se dešava vaš “veliki dan”, postoje određene siluete, odnosno, modeli venčanica koji su neprolazni. Ove klasične haljine su najčešći izbor većine mladi i sigurno ćete ih videti u svim salonima venčanica. Tokom godina, pojavljivale su se razne varijacije ovih modela venčanica, menjali su se detalji i način na koji su stilizovane, ali ono što ostaje nepromenjeno je upravo silueta, koja je “kostur” za sve dorade.

Kad birate venčanicu, najbitnije je da se u njoj osećate prijatno i da ona bude odraz vašeg ukusa i ličnosti. Neke mlade žele da venčanica bude spektakl sama po sebi, dok druge ipak radije biraju svedene linije i okreću se tradiciji. 

Jednostavno, venčanica treba da vam izmami osmeh na lice i donese radost! A kako biste u njoj izgledali bajkovito, treba da uzmete u obzir svoj oblik tela, kao i ambijent vašeg venčanja – onda će se sve kockice složiti – a vi ćete kreirati trenutke koje ćete pamtiti čitav život.

Evo koji modeli venčanica su modna klasika

“Balska” venčanica

Verovatno napoznatiji stil venčanice je pravi izbor za sve mlade koje žele da se osećaju kao princeze. Ova venčanica uglavnom ima korset i suknju koja je punog, raskošnog volumena. Ima dugu tradiciju i najpoznatiju balsku venčanicu nosila je Kate Middleton – princeza od Velsa. Ali, moderne verzije balskih venčanica imaju neočekivane zaokrete, kao što su materijali sa dezenom. Recimo, Paris Hilton je izgledala kao princeza iz sopstvene bajke u balskoj venčanici, koja je ipak izgledala prilično savremeno zbog detalja u gornjem delu i bogate, luksuzne čipke.

“Sirena” venčanica

Senzualni, zavodljivi stil venčanice koji često vidimo na venčanjima holivudskih zvezda. “Sirena” venčanice su uske i prate liniju tela, ističu obline, dok imaju malo volumena na dnu haljine. Uglavnom se kombinuju sa veoma dugačkim velom. Ovaj kroj haljine često vidimo i na crvenom tepihu. “Sirena” venčanice ipak imaju i nekoliko mana. Nisu haljine u kojima je hodanje lako, jer je kroj dosta restriktivan, ali će izgledati glamurozno na svim vašim fotografijama. Ovaj stil venčanice nosila je Hailey Bieber, koja je odlučila da istakne i ramena.

Venčanica koja prati liniju tela

Venčanice koje su uglavnom krojene po meri, lepo pate liniju tela i imaju blagi A kroj, veoma su popularne u poslednje vreme. Uglavnom su uske u gornjem delu, a onda se od kukova blago šire. Ovaj stil venčanica proslavila je Meghan Markle, koja je blistala u svedenoj haljini sa “čamac” izrezom. Najbolji aspekat ovih venčanica je što baš sve detalje možete prilagoditi svom ukusu.

Venčanica ravnog kroja

Idealna silueta za mlade koje vole minimalizam. Venčanice ravnog kroja su najelegantniji stil svečanih haljina. Prate oblik vašeg tela, ali ipak nisu pripijene. Uglavnom venčanice ravnog kroja prave od jednostavne svile i satena, a baš takvu haljinu nosila je Ariana Grande. Na vama je da odaberete oblik dekoltea i rukava, kao i propratne detalje. Ovaj stil venčanice može biti potpuno konzervativan, ali i seksepilniji, recimo ako se opredelite za model sa otvorenim leđima.

Mini-venčanica

Tradicija se sve više odbacuje ili se ponovo osmišljava u novom ruhu, pa tako mini-venčanice postaju sve popularnije. One su idealne za mlade koje se osećaju kao buntovnice i žele nešto drugačije. Dobar su izbor ako imate skromno gradsko venčanje u malom krugu ljudi. Mogu biti romantične, seksi, klasične – u zavisnosti od izbora tkanine i detalja. Mini venčanicu je proslavila Lily Allen, koja se udala u haljini sa dvorednim kopčanjem, ali je nosila i raskošan veo, kao mali naklon tradiciji.

Pročitajte i ovo: Met Gala venčanice: Najveći trendovi koje će mlade obožavati

Naslovna fotografija: pinterest.com/beyza

Božica Luković

Comments