Do sada ste sigurno videli mnoštvo nevesta koje biraju nisku punđu za svoj veliki dan. Istovremeno elegantne i sofisticirane, punđe za venčanje omogućavaju da se istakne besprekorno našminkano lice. Osim toga, bez obzira na godišnje doba, mesto održavanja, pravila oblačenja ili lokaciju, nikada ne možete pogrešiti sa klasičnom punđom.

Niska punđa je doživela svoju evoluciju. Od jednostavne punđe izvučeno je toliko frizura koje se mogu prilagoditi svakoj ženi, kosi i estetici. Za mlade koje su u potrazi za savršenom frizurom, sakupili smo pojedine koje su se pokazale kao najbolje. U nastavku pronađite:

Punđe za venčanje – 10 frizura koje će se svideti svakoj mladi

Kruna od pletenica

Nema boljeg načina da podignete frizuru na viši nivo nego da joj ispletete pletenice. Kao odličan primer može da posluži kruna od pletenica koja će zaokružiti svaki izgled. Ako ste inspirisani vikorijanskim stilom, a haljina ima dekolte i otvorena ramena, onda je ova frizura pravi izbor.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Patty Barber (@hairbypattyb)

 

Kovrdžava punđa

Ukoliko želite stil koji ističe prirodnu teksturu vaše kose, onda je niska punđa siguran izbor. Opuštena niska punđa može da ukroti kovrdže, ali nemojte da ih ispravljate. Poenta ove frizure je da kovrdže dođu do izražaja dok pokoji pramen nežno pada niz vaše obraze.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by KSO Hiuspalvelu Kouvola (@ksohiuspalvelukouvola)

 

Niska bočna punđa

Nisku punđu možete upotpuniti prekrasnim i laganim bisernim detaljima i asimetričnim siluetama. Mnoge mlade se odlučuju za ovu frizuru jer je zahvalna za održavanje i neće im smetati tokom dana.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Hong Kong & Destination Hair & Make-up Artists (@sarahs_bridal_styling)

 

Čarapa punđa

Kako biste dočarali glam i šik estetiku kroz frizuru, to možete postići punđom koja izgleda kao krofna. Naravno, ne morate da se služite čarapa metodom kako biste postigli ovaj stil, ali niko ne može da ospori da je ovakva punđa idealna za veliki dan.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Bridal Hair & Makeup Artist 🤍 (@katielynnehair)

 

Dodir glama

Ubacite malo glamura tako što ćete napraviti frizuru ukrašenu kristalima. Ukoliko se odlučite za venčanje tokom leta, vrućine mogu biti problem, te će ova frizura izdržati sve testove kad se oznojite. Odličan izbor uz ovu punđu jeste i minimalna šminka koja se neće razmazati.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by EONIA🤍 (@eoniauk)

 

Twisted Chignon punđa

Ako planirate da napravite nekoliko fotografija zadnjeg dela haljine, odlučite se za chignon punđu koja će vam dati poseban šarm. Možete čak i da crpite inspiraciju od nevesta koje su se za venčanje odlučile za uvrnute niske punđe.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Katelyn Torres (@katelynaubrey)

 

Uokvireno lice

Kada želite da stvari budu prirodne i klasične, onda možete da izaberete frizuru sa niskom punđom koja će nežno uokviriti prednji deo vašeg lica. Može se napraviti bez napora i idealna je ukoliko želite da postignete modernu i romantičnu estetiku.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by A Stitch in Time Bridal (@asitbridal)

 

Niski čvor

Za mlade koje vole minimalističku i modernu estetiku, ne morate da tražite dalje jer je niski čvor punđa savršena za vas. Elegantna i prigušena, istovremeno je i praktična, a nije je ni teško napraviti, a pritom dodaje šmek celom izgledu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Rosie Hart – Surrey Bridal Hair & Makeup 🌙 (@rosiehartstylist)

 

Elegantan srednji deo

Kao što smo videli na TikToku, nema ništa bolje od elegantne punđe na srednjem delu glave. Stoga, praktikujte trenutne trendove tako što ćete nositi nisku punđu na srednjem delu glave, frizuru koja je podjednako moderna i otmena za svadbu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Rosie Hart – Surrey Bridal Hair & Makeup 🌙 (@rosiehartstylist)

 

Akcenat na volumenu

Prihvatite dramatično podignutu kosu tako što ćete izabrati ogromnu frizuru low-do. Iako je ovaj stil savršen za mlade sa dugom kosom, ukoliko dodate ekstenzije, možete ga postići koliko god da vam je kosa duga.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Susan T ✄ (@capelli_designs_by_susan)

 

Pročitajte i: Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Naslovna fotografija: instagram.com/rosiehartstylist

Marija Gavrilović

Comments