Sezona venčanja je na samom početku i tek bi trebalo da krene u punom jeku, te su trendovi za mlade veoma aktuelni. Na hiljade i hiljade budućih nevesti jedva čeka da izgovori sudbonosno „da“ u haljini iz snova i uživa u bračnom životu sa svojim izabranikom. Venčanicu iz snova uvek možete pronaći jer je opcija čak i previše.

Međutim, postoje i one ne tako tradicionalne opcije, te mlada možda želi da nosi savršeno skrojeno odelo, a ne haljinu. Upravo je ovo jedan od trendova svečane odeće za koje su modni stručnjaci predvideli da će u 2023. godini doživeti nagli rast.

Mašne

Mašne su savršen modni dodatak za venčanicu, samo zamislite kako ćete se osećati kad budete listali fotografije sa venčanja. Očekujte da ćete viđati venčanice sa mašnama ili pak, večernje haljine sa ovim dodatkom.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Audrey | Wedding Planner (@audrey_elodie_villemus)

 

Modni eksperti su složni da se mlade okreću složenijim venčanicama, a ove minimalne ostavljaju po strani. Tu se mašna u potpunosti uklapa jer je veoma zabavna i može da unapredi vašu venčanicu iz snova. Mašne su savršen dodatak koji će učiniti da autfit za venčanje izgleda ženstvenije, razigranije i, naravno, glamuroznije.

Kratke venčanice

Bilo da želite da se venčate u kratkoj venčanici ili da plešete do kasnih večernjih sati, mala bela haljina nudi razigranu, ali bezvremensku eleganciju. Pritom, ne utiče negativno na praktičnost ili na celokupan izgled. Pošto se navike u kupovini menjaju, kupci se sve više okreću održivoj kupovini. Isto važi i kada se radi o količini materijala na odeći, a svi znaju da mnogo ode na krojenje venčanice. Zato kratka haljina nudi svestraniju opciju jer ćete moći ponovo da je nosite tokom godina, naravno, prilagodićete je događaju kom prisustvujete.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by French Love ⚜️ (@frenchlovebridal)

 

Izbor je veliki jer se uvek možete opredeliti i za midi dužinu suknje, vintage kroj ili haljinu na preklop jer i kraće dužine mogu da budu blistave i elegantne. Mnoge devojke se opredeljuju za „starinske“ mini-haljine kojima daju moderan izgled statement aksesoarom ili upečatljivim nakitom. Kraća haljina je i čest izbor za večernju varijantu jer daje više slobode i pokretljivosti dok plešete sa porodicom i prijateljima.

Klasična haljina

Koliko god da su kratke venčanice popularne, vratio se i trend klasičnih haljina kao, na primer, ogroman veo, puna, naborana suknja i bezvremenske siluete. Kako se bliži sezona venčanja na otvorenom, tako će sve više devojaka da se okreće funkcionalnosti što znači da će menjati gornje delove venčanice – dugi rukavi se menjaju za bretele.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by THE WEDDING BLISS (@theweddingbliss)

 

Iako minimalizam devedesetih možda vlada modnim pistama, maksimalizam osamdesetih se u potpunosti uvukao i izgled venčanica. Klasične haljine viđamo već godinama. Deluje da sa ovim trendom ne možete da pogrešite jer ćete uvek naći venčanicu iz snova.

Odelo

Od kultnog odela Biance Jagger iz 1971. godine do dvodelnog senf-žutog odela Emily Ratajkowski… custom skrojeno odelo je pravi izbor za mladu koja ne voli haljine, ali i zna šta tačno želi. Odelo umesto venčanice znači da ćete sigurno biti autentični, a istina je da će biti jednako ili više uočeno u odnosu na haljinu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by French Love ⚜️ (@frenchlovebridal)

 

Uglavnom se romantičnost vezuje za haljine, te se za odela vezuje “sofisticirana hladnoća”. Ipak, ukoliko se odlučite za odelo ćete imati veću raznovrstnost kada birate kroj, boju i stil. Mnogo različitih stilova se može izvući za venčano odelo i veća je sloboda u krojenju, ali i kretanju.

Šarene haljine

Klasična bela venčanica ne pristaje svakoj ženi, naročito ako se ona u njoj ne oseća udobno. Zato smo videli da se buduće neveste polako udaljavaju od ovog tradicionalnog pristupa. Sve više devojaka se odlučuje za šarene haljine, blagih, pastelnih i nežnih boja, i za one sa cvetnim dezenima.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by THE WEDDING BLISS (@theweddingbliss)

 

Takođe, haljine na preklop od tila mogu da budu podjednako zapanjujuće i sofisticirane. Čak su i crne venčanice dobile na popularnosti i više nisu samo za mlade koje vole alternativni stil. Činjenica je da devojke eksperimentišu sa venčanicama više nego ikad pre, te se nećete pokajati ako ne izaberete klasičnu venčanicu.

Pročitajte i: Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Naslovna fotografija: instagram.com/asitbridal

Marija Gavrilović 

Comments