Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Čuli ste to sto puta – period venčanja je vreme stresa i neće vam biti lako, pripremite se psihički. Po svemu sudeći, potrebna vam je obuka za marince, da biste hendlovali sve što će vam se sručiti na glavu i da ne biste poludeli i da biste na dan svog venčanja blistali kao kraljica. Pa, druge neveste su preživele, a i vi ćete, a ovo je nešto što će vam pomoći da se pripremite.

Upravljajte svojim osećanjima

Bićete pod pritiskom, vaše želje će se sukobljavati sa očekivanjima okoline – postavite svima granice, ali ne očekujte da će ih poštovati. Svi će vam se mešati iz najboljih namera i izluđivaće vas. Dakle, ako do sada niste praktikovale neku tehniku meditacije, počnite ovog momenta – naučite da se umirite, da ne podležete pritisku i da kanališete osećanja. Kada ste smireni, lakše ćete se svima suprotstaviti i sprovesti svoje zamisli bez mnogo drame. Uzmite pauzu svaki put kad osećate da će vam se podići poklopac na glavi – ostavite sve i idite na plivanje, na masažu, izađite u šetnju, idite u bioskop (sami), uradite bilo šta što će vam prijati i opustiti vas.

Pustite savete i zahteve da prolaze kroz vas

Svi će imati neke predloge, želje i zahteve i zasipaće vas bujicom saveta i komentara – pustite ih da prođu kroz vas. Zamislite da ste mreža u koju će se uhvatiti samo krupne ribe, dok će sve one sitne proći kroz mrežu i otići svojim putem. Dakle prihvatite ono što vam se dopada i deluje vam praktično i razumno, a na sve ostalo klimajte glavom i radite kako ste zamislili. Ako imate podršku partnera i prijateljica, odlično, ali nemojte biti previše razočarani ako oni podbace i iznevere vas. Prijateljice možda imaju pomešana osećanja i pomalo vam zavide (volele bi da su na vašem mestu, ili da sve počinju ispočetka), partner ne želi da povredi svoje roditelje (čitaj majku), a vaša majka je posebna priča – ona želi venčanje kakvo sama nije imala i naravno, želi sve najbolje za svoju devojčicu, a mama zna šta je najbolje. Nemojte se čuditi ako primetite da u nekom trenutku svi zaboravljaju da imaju sporedne uloge i da ste vi glavni – ali budite spremni da ih podsetite na to i da im stalno iznova postavljate granice. Možda osećate da ste sami u najvažnijem trenutku, kad bi svi trebalo da budu uz vas i podržavaju vas, ali niste jedina nevesta koja se tako oseća, a to znači da niste sami. Iapk, najbolje vam je da se zaista ponašate kao marinac i oslonite se na sopstvene sposobnosti za preživljavanje – ignorišite sve što vam se ne sviđa, vi ste kraljica u ovoj priči, a ako treba da budete malo ledeni i zli, budite. Oni koji vas ne podržavaju zaslužuju hladan tretman.

Možda ćete se suočiti sa osećanjima koja ste odavno potisnuli

Stresne pripreme za venčanje su kao neki rastvarač, u kome se tope barijere koje ste odavno nesvesno postavili. Prepreke kojima ste ogradili neka neprijatna osećanja i sećanja popuštaju i može vam se desiti da se osećate emotivno preplavljeno, prestrašeno i sasvim nesigurno. Pitaćete se da li uopšte želite da se udate, kuda vas to vodi i da li ste uopšte spremni na takvu promenu u životu. Probudiće se razočaranja i strahovi iz prošlih promašenih ljubavnih veza, ožiljci na srcu će početi da pulsiraju i bole, kao na promenu vremena. Očekujte neočekivani emotivni zemljotres i ne opirite mu se. Oboriće vas na kolena, a zatim ćete ustati, otresti prašinu, obući venčanicu i rizikovati – to je ono što ljudi stalno rade, a zove se život.

Naslovna fotografija: instagram.com/brides

Brankica Milošević

Editors choice