Zaljubljenost podrazumeva i to da sa partnerom možete da razgovarate o svemu, ali novac najčešće nije tema među verenicima, ček ni kada počnu da planiraju venčanje. Međutim, ovaj razgovor je i te kako važan i morate ga obaviti pre nego što krenete ka oltaru. Do biranja pravog momenta za razgovor o ovim detaljima, pripremite se tako što ćete saznati sve detalje koji imaju veze sa razgovorom o finansijama.

Izaberite pravi trenutak

Razgovor o novcu često je škakljiva tema, pa morate naći pravi trenutak za razgovor o finansijama. Započnite sa raspravom kada ste i vi i vaš partner opušteni, nikako pod stresom ili pod dejstvom alkohola. Bilo da imate neku određenu temu na pameti, poput toga koliku svotu novca će vaš verenik dati za venčanje ili ako je upitanju uopštena priča o novcu, morate oboje da budete u dobrom raspoloženju.

Zaboravite na tradiciju

Kada započnete razgovor o novcu, ne pravite nikakve pretpostavke na osnovu tradicije. Bilo da je verovanje da celu svadbu plate mladini roditelji ili mladoženja ili šta god da vi mislite da treba, zaboravite na to, i zajedno dođite do zaključka o tome.

embedded money problems Razgovaraj o novcu sa verenikom

Comments