Planiranje venčanja moglo bi da bude jedna od najstresnijih obaveza u vašem životu. Međutim, to uopšte ne mora da bude slučaj!

Ukoliko napravite jasan i jednostavan plan, korak po korak i organizovaćete venčanje o kome će se pričati dugo nakon njegovog završetka.

Ne sumnjamo da postoje mnogi vaši prijatelji i članovi porodice koji će vam pomoći da sve protekne u najboljem redu, ali dozvolite nam da i mi bar malo pomognemo!

Isplaniraj bužet

Ovo zaista jeste najvažniji korak. Presaberite se i izbacite cifru. To je onda vaš budžet i pridržavajte se njega. Mnogi kažu da je ovo jedan od najvažnijih dana u vašem životu, ali venčanjem život udvoje tek počinje. Morate biti racionalni i potrošiti samo ono što je neophodno. Ispunite svoje želje, ali ne zalećite se i ne preterujte sa prohtevima koje sebi ne možete priuštiti.

Nađite savršen prostor

Bilo da želite klasičnu salu, restoran, venčanje u dvorištu, pored bazena ili šta god da je po vašem ukusu, morate odabrati na vreme i rezerisati. Ukoliko odlažete ovaj korak, moguće je da ćete na kraju morati da se zadovoljite nekim osrednjim prostorom i to po visokoj ceni.

125 1 Venčanje iz snova: Jednostavni koraci do savršenog veselja

Prstenje

Burma je simbol vašeg vezivanja za partnera, vaše ljubavi i zajedničkog života. Da li ste se dogovorili kakvo prstenje želite? Pogledajte šta je u ponudi i napravite kompromis oko nečega što bi trebalo da se nalazi na vašoj ruci do kraja života.

Lista gostiju

Želite malo venčanje, ili mnogo gostiju? U skladu sa vašim željama, ali i budžetom, odredite koliko ljudi želite da pozovete na veselje i popišite imena kako nekoga ne biste izostavili. Ukoliko planirate malo venčanje samo sa kumovima i najbližom porodicom, ovaj postupak vam je znatno olakšan. Međutim ukoliko planirate više od 100 gostiju, zapisujte imena. Kada se jednom složite oko broja, pošaljite pozivnice.

 Venčanje iz snova: Jednostavni koraci do savršenog veselja

Haljina

Mnoge mlade kada odluče da se venčaju ne znaju ništa o organizaciji i nemaju predstavu šta sve treba da se uradi, ali haljinu koju će nositi već imaju u glavi i to od malena. Međutim, često se ispostavi da izbor venčanice i nije tako jednostavan. Željen kroj ne stoji, željen model ne postoji, sve je preskupo… Zato izdvojte dovoljno vremena za potragu kako biste zablistale u svojoj haljini.

Medeni mesec

Ukoliko želite da otputujete nakon svadbe, trebalo bi mnogo pre samog čina venčanja da odlučite gde želite da odete i uplatite aranžman. Ne želite da dođete u situaciju da jurite po agencijama nekoliko dana pre ili posle slavlja.

mariage vert 01 Venčanje iz snova: Jednostavni koraci do savršenog veselja

Lenka Gatić

Comments