Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Venčanje je svakako jedno od najlepših dana u životu svake žene, i logično je da želite da bude prelepo i pamtljivo, i da se kroz 20 godina osvrnete na priređeni prijem i sa osmehom pričate o lepoti događaja koji se tu odigrao. Da bi sve išlo po planu, potrebno je planirati na vreme, a od čega početi, pogledajte ovde.

1. Smanjite listu gostiju

Najlakši način da skrešete svadbeni budžet? Smanjite listu gostiju. Zapamtite, pola vašeg venčanja odlaze na iće i piće spremljeno za goste. Ako vas nešto košta 1500 dinara po osobi, eliminišite jedan sto od 10 i možete uštedeti 15000 dinara!

2. Pitajte za produžetak

Zahtevajte dodatni za sat za koktele, da ispratite goste na miru ili za bend koji će u poslednjem času ubaciti onu vašu omiljenu od Frenk Sinatre (Frank Sinatra) pre nego što vas izbace napolje. Svaki vlasnik restorana će radije osigurati iznajmljivanje restorana tim jednim produženim satom nego što će izgubiti celu pogodbu zbog tog istog sata. Ali, nemojte prekoračivati to dogovoreno vreme, čisto da biste izbegli neprilike.

3. Napravite obrok-plan

Još jedan trošak? Hrana za pomoćno osoblje na venčanju! Pre nego što potpišete ugovore, gledajte da niste u obavezi da pomoćnom osoblju poslužite istu hranu kao gotima. Izaberite manje skupu (ali jednako lepu i ukusnu) gozbu za njih. To ćete morati svojoj catering službi da kažete nekoliko dana unapred, i da im kažete koliko tačno pomoćnog osoblja ima (ne zaboravite na asistente fotografa i sve članove benda) i šta želite da im se posluži.

slika5 Veliki dan: Od čega početi?

Postarajte se da imate dovoljan broj osoblja

4. Usresredite se na organizaciju

Za vreme koje imate bitno je da se dobro organizujete. Redovno se čujte sa ljudima koji vam iznajmljuju salu za prijem, zapisujte stvari tokom sastanka, pokažite im slike kako biste voleli da nešto izgleda, i slično. Otvorite posebnu e-mail adresu za venčanje i preko nje se čujte sa ljudima sa kojima organizujete venčanje.

5. Pazite na bar

U principu, treba vam jedan šanker na 50 gostiju kako se red ne bi gomilao. Ali, ako služite neki poseban koktel koji ne može da se napravi unapred (ili u velikoj količini), razmotrite opciju unajmljivanja još jedne osobe koja će u ovome pomoći.

Maja Luković

Editors choice