Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Prirediti luksuznu manifestaciju sa malo para jedan je od najtežih zadataka, a neki i dodaju “nemoguća misija”. Kako bismo vam pomogli u ovoj zamisli, odlučili smo da vam predstavimo stvari na koje treba da zaboravite ukoliko želite da vaša svadba bude ekonomična.

110 Sigurnim korakom do oltara: Smanjite troškove maksimalno!

Poziv na venčanje

Na prvom mestu nalaze se troškovi pre venčanja, kao što je devojačko veče, proslavljanje sa drugaricama… Na ovoj listi slobodno se mogu naći i pozivnice na kojima takođe možete uštedeti. Na kraju krajeva manje je važan način na koji ćete pozvati nekog na veselje, nego da ceremonija bude baš onakva kakvom je zamišljate.

Većina mladenaca nije za tu opciju da prijatelje na svoje venčanje pozove preko telefona ili čak putem inerneta. Ipak, to možda nije najbolje rešenje, ali je veoma jeftino i svakog dana sve popularnije.

Ukoliko pak niste pristalica savremenih tehnologija onda je odlično rešenje da sami napravite svoje pozivnice i budete kreativni. Osim što ćete se divno zabaviti, novčanici će vam biti puni.

26 Sigurnim korakom do oltara: Smanjite troškove maksimalno!

Beauty tretmani

Većina nevesta odlučuje se da pre najvažnijeg dana u životu poseti kozmetičara i sebi pruži luksuznu negu. To i jeste odlična stvar, ali i veoma skupa.

Masaža, nega lica, šminka… sve su to važni elementi, ali ukoliko preskočite jedan to nije neka velika šteta. Našminkati se možeš sama, a takođe i kupiti kozmetičke proizvode koji će tvom licu dati sjaj.

Devojačko veče

Naravno da to ne mora biti ništa pompezno i ti ne moraš proslavljati svadbu pre svadbe. I mlada i kuma i deveruše (ukoliko ih imaš) mogu napraviti neku foru, obući iste majice ili staviti neki detalj, a ti ih jednostavno možeš izvesti u grad na piće… ili možda dva.

36 Sigurnim korakom do oltara: Smanjite troškove maksimalno!

Spremni dočekajte goste

Ukoliko planirate da goste smestite u hotelskom apartmanu učinite to tako da bude povoljno i da aranžman ne bude previše skup, a da ispunjava sve uslove.

Ovo ćete postići tako što ćete se dobro raspitati o cenama i naravno odlučiti za zlatnu sredinu.

Kada birate restoran detaljno pročitajte meni i odlučite se za onaj kvalitetan, jer zvanice i te kako obraćaju pažnju na hranu. Premda vam se čini da to nije toliko važno, varate se… a značaj menija najbolje se vidi na licima gostiju koji ne skidaju osmeh sa lica kada je sve po planu.

Venčanica je veliki izvor troškova

Ukoliko vam izbor haljine predstavlja veliki problem, a i ne možete nikako da ukapirate zašto toliko mnogo košta, onda je najbolje rešenje da vaš izbor padne na klasičnu venčanicu koja ne zahteva mnogobrojne izmene.

U kupovinu i odabir venčanice pažljivo i povedite drugarice ili nekog ko će vam biti od pomoći.

45 Sigurnim korakom do oltara: Smanjite troškove maksimalno!

 Violeta Stojanović

Editors choice