Najvažniji rituali koji se tiču venčanja

Mobilni telefon ukazuje na to da li vam je brak skladan

Malo venčanje – veći manevarski prostor

Iz riznice bračnog iskustva: Saveti slobodnima

Dekoracija i opremanje sale za venčanje – po Feng Šui principima

Pripreme za venčanje: Kako da držiš dijetu

Šta je to predbračni ugovor i zašto ti je možda potreban

Mladin neseser: Sve što će ti možda trebati

Pravila stajlinga za mlade koja slobodno smeš da prekršiš

Nesvakidašnje ideje za bidermajer

1/3

Kada je medeni mesec u pitanju obično se smatra da mladenci treba da, na svoj put iz snova, odu odmah nakon ceremonije venčanja. Ovo romantično putovanje nije jednostavno organizovati ni isplanirati. Sve zavisi od toga koje ste godišnje doba izabrali za održavanje venčanja.

Ukoliko pravite zimsko venčanje onda možete, u tom periodu, da otputujete na neku egzotičnu destinaciju. Ukoliko se venčavate na proleće ili leto, onda vam je izbor širi jer za destinaciju za medeni mesec možete da izaberete da otputujete u neki evropski grad ili da odete na letovanje. Ono što je zajedničko većini parova jeste to da medeni mesec odlože na par dana ili meseci nakon venčanja.

Predstavljamo vam nekoliko predloga koji će vam pomoći u odluci kada treba otputovati na prvo zajedničko bračno putovanje.

medeni mesec Kada treba otputovati na medeni mesec

Zašto nije dobro odmah nakon venčanja otputovati na medeni mesec

U filmovima, srećni parovi se odmah, nakon ceremonije venčanja, upute na aerodrom na uzudljiv i romantičan medeni mesec. U stvarnosti su stvari ipak malo drugačije nego na filmskom platnu. Probudili ste se ujutru nakon proslave, umorni ste, bole vas noge, ali ipak osmeh ne silazi sa vašeg lica. Ali i tog dana vaše obeveze nisu gotove. Treba vratiti venčanicu u salon u kome ste je iznajmili, poslati gostima zahvalnice što su svojim prisustvom uveličali vaš događaj, pokupiti dekoraciju iz restorana…

Postoje još neki razlozi zbog kojih maldenci odlučuju da meseni mesec “ostave za kasnije”. Ukoliko biste odlučili da odmah otputujete, to bi prvo značilo da morate da napustite venčanje onda kada je najzabavnije. Kada je žurka na vrhuncu, mladi igraju i pevaju u glas, vi biste morali da odete kući i počnete da pakujete kofere. Ne zvuči baš idealno i primamnjivo, zar ne? Takođe, najverovatnije ćete biti potpuno iscrpljeni od višemesečnog planiranja venčanja, a dugo putovanje je poslednje što vam je, u tom trenutku, potrebno.

Editors choice