Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

Mesecima ste planirali i sada kad se sve odigralo i prošlo u najboljem redu, trebalo bi da odahnete i predahnete. Ali svadba je samo vrhunac i cilj vaših planova, što ne znači da je posao završen. Evo šta vas sve još čeka posle venčanja i svadbene svečanosti i to sve treba da obavite pre nego što odete na medeni mesec – a nešto od svega morate obaviti još istog dana, odmah posle svadbe.

Prevoz cveća i poklona

Ako to niste unapred isplanirali, jer vam nije palo na pamet da ćete sve te poklone i cvetne aranžmane morati da odnesete iz sale za venčanja, angažujte nekog na licu mesta. Ako niko nema kombi ili veliki auto, biće potrebna dva ili tri automobila da se sve to preveze. Potrebno vam je i nešto čime ćete zaštititi sedišta na koja ćete staviti cveće – ne želite da napravite haos i plaćate čišćenje. Pitanje je i kuda sa svim tim? Na čiju adresu? Razmislite o tome unapred, da se ne biste našli u garsonjeri zatrpani kutijama i cvećem, da ne možete ni da prođete, ni da dišete. Predlog – ako nemate gde da držite cveće, razdelite ga gostima, prosto im recite da kad pođu, uzmu cveće koje im se sviđa.

Vraćanje iznajmljene venčanice

Haljinu ne morate da vratite odmah ujutru posle svadbe, ali, ako se niste dogovorili drugačije, venčanica se iznajmljuje po ceni za dan – pa vi vidite. I opet, ako nije dogovoreno drugačije, platićete još nešto dodatno za eventualna oštećenja na haljini.

Dočekivanje gostiju

Kakvi gosti, sad? Pa gošćenje je upravo završeno! Samo gledajte – doći će oni koji nisu mogli da dođu na svadbu, da vam čestitaju i uruče poklon. Doći će oni koji su zaboravili da ponesu poklon na svadbu, ili ih je mrzelo da ga cimaju, ili u tom trenutku nije bilo para. A ako imate rodbinu koja je došla izdaleka, računajte da će ostati bar nekoliko dana, prilika je. Dakle, gošćenje naknadnih gostiju može da potraje barem još dve nedelje, a možda i duže. Za prvih nekoliko dana, imaćete ono što je preostalo sa svadbe – organizacija keteringa bi trebalo da vam sve što se nije pojelo spakuje i pošalje.

Editors choice