Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

1/2

Mesecima ste planirali i sada kad se sve odigralo i prošlo u najboljem redu, trebalo bi da odahnete i predahnete. Ali svadba je samo vrhunac i cilj vaših planova, što ne znači da je posao završen. Evo šta vas sve još čeka posle venčanja i svadbene svečanosti i to sve treba da obavite pre nego što odete na medeni mesec – a nešto od svega morate obaviti još istog dana, odmah posle svadbe.

Prevoz cveća i poklona

Ako to niste unapred isplanirali, jer vam nije palo na pamet da ćete sve te poklone i cvetne aranžmane morati da odnesete iz sale za venčanja, angažujte nekog na licu mesta. Ako niko nema kombi ili veliki auto, biće potrebna dva ili tri automobila da se sve to preveze. Potrebno vam je i nešto čime ćete zaštititi sedišta na koja ćete staviti cveće – ne želite da napravite haos i plaćate čišćenje. Pitanje je i kuda sa svim tim? Na čiju adresu? Razmislite o tome unapred, da se ne biste našli u garsonjeri zatrpani kutijama i cvećem, da ne možete ni da prođete, ni da dišete. Predlog – ako nemate gde da držite cveće, razdelite ga gostima, prosto im recite da kad pođu, uzmu cveće koje im se sviđa.

View this post on Instagram

“Over a year ago, @briannamadia texted me to save a date for her and Keith to “stand in a canyon and read some words to each other after 10 years of being together.” Well, it developed into more of a thing, @ruedeseinebridal sent Bri a dress and @tellurianevents made some beautiful florals. We blocked out multiple dates so we could run a canyon when the weather was good (lol) and landed on yesterday. – Nothing went as planned. The forecast said 0% rain, but as we approached the canyon the sky on the horizon was dark. We waited, it got closer, we built a shelter with a tarp and the wind blew in with rain. The temps plummeted. Char started a dog fight (dogs were fine, Bri and I were both bit 😑). Bucket found a bunny (RIP) (tears were shed). We bailed and ran for the cars in the freezing rain and sipped some wine while our fingers thawed. A weather window opened and we went to a different canyon that we knew we could exit safely if it rained again. After one rappel we were finally in a slot that fit Bri’s original dream and they read vows, we climbed out, and rain came again. We got back to the cars at dusk, soaked and freezing but on a high of Adrenalin and pure joy after the most fun, definition disaster-style day. – There are a billion things I could say, but honestly I’m just amazed by these two people. They’ve been to hell and back this year alone. They almost lost their boy Dags in a horrible accident last fall, and the waves of grief and trauma from that experience have continued to surprise them and everyone who loves them. Despite everything, these two have stuck together, always leaning together, prioritizing their family over anything. As a friend, it’s been really hard to see, but yesterday, after all the surprises the day held, we got to watch them read vows with both dogs curled at their feet, and I cried joyful tears behind my camera as I’ve done so many times. But this time I felt the weight of all these two have endured…I find myself in utter disbelief that I got to be there with them through all of it. It’s an honor to document this family, an honor to love them and know them. We love you so much Madias.” Authentic L♡VE and words by @thehearnes

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Vraćanje iznajmljene venčanice

Haljinu ne morate da vratite odmah ujutru posle svadbe, ali, ako se niste dogovorili drugačije, venčanica se iznajmljuje po ceni za dan – pa vi vidite. I opet, ako nije dogovoreno drugačije, platićete još nešto dodatno za eventualna oštećenja na haljini.

Dočekivanje gostiju

Kakvi gosti, sad? Pa gošćenje je upravo završeno! Samo gledajte – doći će oni koji nisu mogli da dođu na svadbu, da vam čestitaju i uruče poklon. Doći će oni koji su zaboravili da ponesu poklon na svadbu, ili ih je mrzelo da ga cimaju, ili u tom trenutku nije bilo para. A ako imate rodbinu koja je došla izdaleka, računajte da će ostati bar nekoliko dana, prilika je. Dakle, gošćenje naknadnih gostiju može da potraje barem još dve nedelje, a možda i duže. Za prvih nekoliko dana, imaćete ono što je preostalo sa svadbe – organizacija keteringa bi trebalo da vam sve što se nije pojelo spakuje i pošalje.

Editors choice