Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

U iznetom slučaju, dilema je opravdana, ali savet nije nimalo jednostavan. Zaista, kako se orijentisati u takvoj situaciji?

U takvoj, kao i u svakoj drugoj situaciji, jedino što možete da kontrolišete jesu vaše odluke i postupci. Šta je neko uradio ili nije uradio i koliko to određuje šta ćete vi uraditi (ili nećete), ne bi trebalo da vas uznemirava. Dakle, komplikovan savet glasi, zaobiđite sva pravila i uradite ono što vi osećate i mislite da je ispravno (rizikujući da ispadnete prosti, škrti, osvetoljubivi, ili snob).

pokloni 1 Poklon za poklon   ili kako to ide na venčanjima

Stručnjaci koji se bave organizacijom venčanja i sreću se sa moralnim pitanjima mnogo češće nego što biste poverovali, stvari uravnotežuju malo preciznije. Njihov savet glasi da na tradicionalno venčanje svojih prijatelja svakako treba odneti poklon (ili novac), onoliko bogat, koliko vam vaša situacija dozvoljava, ne obazirući se na to da li je to adekvatno uzvraćanje na prethodno primljeni poklon, ili ne očekujući da će vam na vašem budućem venčanju biti adekvatno uzvraćeno. Bez ikakve računice – to je najispravnije, kažu oni koji imaju iskustva sa ovakvim dilemama i pitanjima, koja nipošto nisu banalna i nevažna.

Pa, ako imate slične dileme, vodite se tim mudrim savetom – bez računice, prema sopstvenim mogućnostima, sa puno ljubavi i najlepšim željama. Jer, prisustvo prijatelja (na slavlju i u životu) je samo po sebi najveći poklon.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Editors choice