Planiranje venčanja može da bude jedan od najtežih i najstresnijih poslova u životu. Ali ako znate šta treba da radite, to se može izbeći. Mi vam nudimo pet ključnih informacija, a ako ih se budete pridržavali organizovaćete venčanje iz snova veoma lako.

Okupite svoj tim

Na samom početku, ključ svega jeste da odaberete osobu koja će biti uz vas sve vreme do kraja venčanja. Ako nemate dizajnera i organizatora svadbe, to može biti vaša majka, sestra ili najbolja drugarica. A onda odaberite ostale ljude od poverenja – ugostitelje, cvećare, krojača, dizajnera i slično, jer svi oni zajedno pomoći će vam da uspešno organizujete vaš dan.

Budžet za organizaciju

Ono što je veoma bitno jeste to da odlučite koliko novca možete da potrošite na celu organizaciju. I toga se striktno držite! Nema potrebe da trošite više nego što je potrebno. I ne zaboravite zlatno pravilo: Ako ne mogu da priuštim nešto, uvek postoji kreativan način da to nadoknadim!

Datum i mesto

Što pre odlučite na kom mestu želite da pravite venčanje, a onda rezervišite. Tako ćete izbeći moguće probleme oko otimanja za najbolja mesta. Naravno, pre rezervacije mesta i datuma obavezno proverite da li vašim najbližima odgovara i da li će baš tada moći da uveličaju vaš dan.

SLIKA 215 Pet pouzdanih načina da se izbegne katastrofa na venčanju

Život je pred vama, ne dozvolite da planiranje venčanja pokvari sve

Provera pa tek onda dogovor

Veoma je bitno da sve dobro probate i proverite pre nego što rezervišete. Ako naručujete hranu proverite kakvog je ukusa, isto važi i za tortu. Kada zakazujete bend prvo poslušajte kako sviraju i pevaju, a tek onda odlučite jesu li oni najbolji izbor za vas. Nikako ne dogovarajte nešto samo zato što ste dobili dobre preporuke.

Kada dođe veliki dan, opustite se

Kada dođe dan vašeg venčanja budite srećni, veseli i ne razmišljajte puno o detaljima. Uvek je neko tu da prati svaku sitnicu. Posvetite se svojoj lepšoj ili jačoj polovini, jer sve ostalo je na drugom mestu.

Tekst: Mirjana Bačkonja

Comments