Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Da li vam je lista stvari koje morate da uradite duža nego sopstvene ruke? Da li vam je kalendar toliko pun stvari koje morate da uradite da ne znate ni koji je dan? Razumemo vas. Život ne mora da bude zauzet non-stop. Uz samo malo planiranja, možete da oslobodite jedan dan nedeljno za zabavu!

Da li zaista možete da ispraznite jedan dan u nedelji? Ako imate jedan slobodan dan nedeljno, otvorila bi vam se serija mogućnosti za provođenje kvalitetnog vremena sa porodicom – ili samo slobodno vreme za vas same – da malo napunite baterije i dođete sebi. Imamo neke savete uz koje bi ovo moglo da radi.

Odaberite dan, bilo koji

Možete li zaista da izdvojite jedan dan u nedelji koji će biti slobodan? Pre nego što se zauzmete za to da jedan dan oslobodite, prvo realistično porazmislite o tome koji bi to dan mogao da bude. Razmislite o stvarima sa posla, porodičnim obavezama kao što su fudbalska utakmica vašeg klinca subotama ili priredbe vaše ćerke nedeljama. Izaberite dan koji podrazumeva najmanje obaveza i dan koji može da se ispostavi kao najfleksibilniji. Na primer, odlazak u kupovinu može da se odradi bilo kog dana u nedelji, ali vam je posao zato žurka koja traje od ponedeljka do petka. Dakle, osmislite plan, rasporedite obaveze (i kućne i poslovne) i odredite koji dan biste mogli da oslobodite, a da vam to ne utiče na ostatak obaveza ili ne stvori dodatno posla.

Kombinujte i osvajajte

Ako provodite nekoliko dana nedeljno obavljajući stvari za kuću, uzmite u obzir da možete makar da iskombinujete kako da ih obavljate. Da li zaista morate da idete u tri različita marketa da biste nešto nabavili? Zapišite sve obaveze koje morate da obavite tokom nedelje i podelite ih u grupe koje se temelje na lokaciji ili potrebi, tako da ne morate da trošite nekoliko dana u nedelji na vožnju po gradu za nabavljanje stvari nego sve odradite odjednom. Možete da uštedite i vreme i benzin.

slika11 Oslobodite raspored jednom nedeljno

Naučite da uživate u onome što imate

Preraspodelite obaveze

Časovi plesa, učenje stranog jezika, karte za pozorište, vođenje ljubimca na dresuru – i lista se nastavlja i nastavlja. Ako vam je raspored prenatrpan obavezama za vas i decu, nešto izbacite. Porazgovarajte sa decom i vidite šta im je najdraže, i to neka ostane, dok, slobodno, izbacite neke druge stvari. Uklonite obaveze u koje niste potpuno zaljubljeni i kojima ne možete u potpunosti da se posvetite. Kada iz rasporeda izbacite sve te stvari koje ste odrađivali, jer ste ih u nekom trenutku entuzijastično započeli (a postarajte se da ne izbacujete ono što sušinski volite), ostaće vam vremena da sve te stvari koje ste izbacili i ponovo uradite onda kada vi to hoćete i želite, a ne kada je po planu bilo da se urade. Ovako ste se i oslobodili stresa i ućarili slobodno vreme!

Prestanite da budete žena “da-u redu-dobro-može”

Da li ste ikada zastali da porazmislite o pravom razlogu zbog kog ste toliko zauzeti? Vrlo je verovatno da je to zato što ne možete da kažete “ne!” za određene stvari. U redu, i dalje možete da ostanete super žena, ali bez da se posvećujete svemu i svakome. Kada se prihvatite određene obaveze, ili razmišljate da li da se prihvatite – nemojte osećati dužnost da odmah sve sredite i uradite. Najpre se raspitajte o broju sastanaka koji ta obaveza podrazumeva, da li su slobodni vikendi, koliko se često organizuju proslave koje biste morali da organizujete i slično. Tada recite da ćete razmisliti o svemu i javiti se. Tek kada sve stavite na papir i vidite da li vam se isplati (vremenski i novčano) da se u ovo ulažete, tek tada recite “Da” ili “Ne”.

Uživajte u svom slobodnom danu

Ovde vam dajemo priliku da se oslobodite osećaja krivice. Nemojte osećati krivicu ni zbog čega, pogotovo ne zbog toga što tog jednog dana u nedelji ništa ne radite. Iskoristite ovaj dan da se povežete sa svojom porodicom. Isplanirajte zabavan odlazak u park, na piknik i slično bez stresa ili, prosto, izazovite decu da vas pobede u nekoj igrici koju igrate kod kuće. Šta god da radite, radite u celosti i sa uživanjem. Uživajte u trenutku i nemojte slučajno da pravite mentalne liste stvari koje morate da uradite naredne nedelje. Ipak, uvek tu postoji i sutrašnji dan.

Tekst: Maja Luković

Editors choice