Neka vas organizacija ne plaši, krenite od najjednostavnijih zadataka ka najtežim. Mi vam predlažemo odakle da počnete.

Obavestite prijatelje i porodicu

Veliki broj parova smatra da je porodica ona koja bi trebalo prva da bude obaveštena, pa krenimo od toga. Obavestite vama bliske prijatelje i porodicu uz skromnu večeru ili zabavu, po vašem izboru, a ukoliko vam je možda daljina problem, odvojite vremena za jedan duži telefonski poziv.

Zavirite u snove

Sedite sa svojim verenikom i zavirite u njegove snove, pa pokušajte da ih prilagodite vašim. Pažljivo saslušajte njegove želje, planove i misli. Razmislite koji stil vama najviše priliči, da li biste možda voleli veliko slavlje, ili ipak samo skromnu večeru sa najbližima. U ovoj fazi ne razgovarajte o novcu.

Vencanje iz snova Organizacija venčanja: 5 stvari koje prvo treba da uradite

Isplanirajte svoje venčanje iz snova!

Razgovarajte o novcu!

Žao nam je, sanjarenje je gotovo – bar za sad! Dogovorite se da li ćete troškove podeliti, razmotrite vaše mogućnosti i razgovarajte o tome sa svojim porodicama.

Odredite približan datum venčanja

To ne mora biti tačan datum, već samo okvirno, po čemu možete da se orijentišete koliko imate vremena za detaljnu organizaciju venčanja. Razmislite o tome koje bi vam godišnje doba najviše odgovaralo i šta vam je potrebno za savršeno venčanje.

Zimasko vencanje Organizacija venčanja: 5 stvari koje prvo treba da uradite

Da li biste voleli da budete zimska mlada?

Napišite listu zvanica!

Dobro razmislite koga biste pozvali na venčanje, da li želite da bude skromno, u krugu najbližih, ili pak veliko sa većim brojem zvanica. Uzmite u obzir da cene često zavise od broja gostiju. Napišite ga odokativno, zatim vremenom pokušajte da smanjite broj. Vi napišite svoj spisak, a vaš verenik i njegova porodica zaseban.

Sve što radite, radite postupno i staloženo, nema potrebe za brzanjem. Dobro razmislite o željama i mogućnostima, kao i o zamislima vašeg partnera.

Tekst: Sanja Martinov

Comments