Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Planiranje venčanja može biti veoma stresno, ali to se može sprečiti dobrom organizacijom.

Do sada smo vas savetovali šta treba raditi, a sada se baziramo na stvari koje ne treba raditi prilikom pripreme venčanja.

122 Organizacija venčanja: Stvari koje ne treba raditi

Imati svaštaru

Ovo je sveska bez ikakvog reda i u njoj se nalazi sve i svašta. Tamo negde na sredini sveske naći ćete spisak restorana koje treba posetiti, a ni sami ne znate gde ste zapisali kada treba ići na probu venčanice. Haos u svesci prenosi se brzo na haos u glavi.

Izgubićete i red i živce i sami ćete se upetljati u nerešivu enigmu.

Oslanjate se na druge

Najgora stvar je osloniti se na druge. To nije njima najvažnija stvar u životu i ne mogu se prema njoj postaviti kao nečemu veoma važnom. Zauzmite stav veoma odgovorne osobe i nemojte se plašiti obaveza.

Birate goste po načelu: “Ko je mene zvao, i ja ću njega”

Tako se gosti ne biraju i to je najveća greška koju mnogi parovi prave. Treba mudro razmisliti koga pozvati, a ako vas budžet ograničava, naravno da ćete pozvati sebi najbliže prijatelje i rodbinu, a ne stavljati poslodavca na prvom mestu zbog toga što će njemu imponovati i imaćete koristi na poslu. Ulizivanje i laskanje nije dobrodošlo kada je organizacija u pitanju.

Velike pare se daju za nevažne stvari

Potpuno pogrešna stvar. Ne treba mnogo uložiti u dekoraciju ukoliko vam je preče da restoran bude veći i imate veliki broj zvanica koje nekako morate smestiti. Nekad je važniji kvalitet od kvantiteta i sa tim se potpuno slažemo kada je u pitanju svadbena torta. Bolje da bude manja i ukusnija, nego da imate džinovsku bezukusnu tortu koja se nikome neće dopasti.

Na vidiku ništa novo

Ne paničite ako vreme prolazi, a vi niste smislili ništa novo, ništa dovoljno dobro. Ukoliko vam organizacija ne ide od ruke, potražite pomoć onih koji su eksperti u ovoj oblasti i sve će ići k’o po loju.

Violeta Stojanović

Editors choice