Jedan od vaših “servisa” prekida saradnju

Ljudi se mogu razboleti, bankrotirati, prekinuti da se bave poslom kojim su se do juče bavili, otputovati na kraj sveta i uskratiti vam svoje usluge – usred finiša vaših priprema za venčanje. Dešava se. Zato je mudro da imate u glavi rezervne opcije, a ako ih nemate, verovatno će vas posavetovati baš oni koji su vas “ostavili na cedilu”. Zato nemojte paničiti ako je vaša šminkerka ili frizerka slomila ruku, ili je cvećara iznenada zatvorena. Samo stupite u kontakt sa njima i tražite preporuku, ako vam je oni već nisu sami ponudili.

Katastrofa kod frizera

Dešava se da na probi frizure sve bude u redu, a onda se prilikom montiranja frizure za svadbu nešto promeni i vi ste nezadovoljni, čak očajni. Istina, vrlo često se dešava da žene iz frizerskog salona izlaze nezadovoljne i pomalo razočarane, ali ovo je ipak vaše venčanje. Nemojte pokušavati da podnesete nezadovoljstvo, nego tražite da vam ponovo operu i nameste kosu i nastojte da frizer shvati u čemu je pogrešio, da biste mogli da se sporazumete i eventualno pronađete kompromis u poslednjem trenutku. Možda vaši zahtevi nisu realni – u odnosu na kvalitet i dužinu vaše kose, o čemu je svakako trebalo ranije da razgovarate, ali na kraju je jedino važno da vam kosa bude uredna i sjajna, čak i ako ne izgleda zanosno baš kao na slici koja vam je služila kao model.

venčanje 2 e1582276159107 Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Neprestano se svađate sa partnerom

Ah, najčešća stavka o kojoj se nedovoljno govori – ne primajte k srcu te nesporazume. Oboje ste na ivici nerava, organizacija venčanja je veliki stres, a promena statusa i ulazak u novi život i prihvatanje bračnih odgovornosti je još veći. Ako mislite da on izaziva svađu i da je nemoguć, pokušajte da vidite kako vam se svi sklanjaju s puta i povlađuju vam, da vas ne bi izazivali – da i vi ste pod stresom iz istih razloga, ma koliko se radovali i bili načisto sa tim šta želite u životu. Spustite loptu, zaključite primirje, ili barem obećajte jedno drugom da se sve neprijatno što ste razmenili u tom stresnom periodu – jednostavno ne računa.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments