Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Ako u ovom trenutku planirate venčanje, to znači da imate još najmanje mesec dana do najvažnijeg dana. A ako vam je venčanje u junu ili julu i upravo počinjete sa planovima i organizacijom, to je već pravo letnje venčanje i svakako treba da konsultujete neku pouzdanu dugoročnu prognozu. Ukoliko ste planirali venčanje na otvorenom, svakako vam je važno da bude lepo i suvo vreme, ali uz lepo i suvo, obično ide i vruće i znojavo. Svaki stepen preko 20 donosi potrebu za klima uređajima u zatvorenom prostoru (posle par sati postaće zagušljivo, čak i ako se unutra ne puši), a igranje će sigurno doneti preznojavanje, bez obzira na temperaturu vazduha.

I ako se svadbeno veselje odigrava unutra, ipak će biti kretanja i izlaganja suncu, a ako se odigrava napolju, po vedrom i sunčanom danu (iako imate tendu, šator ili suncobrane), računajte na uticaj sunca i vrućine.

Šta je potrebno nevesti? Lagana venčanica (vazdušasta, svilena, sa prozračnom čipkom, bez korseta i utezanja, u kojoj će se osećati prijatno), lagana šminka i fiksator koji će sprečiti topljenje, čipkani suncobran (da se slaže sa venčanicom), zaštitna krema na ramenima (ako su otkrivena, a verovatno jesu), deo krema umesto dezodoransa i lagani parfem sa svežom voćnom ili cvetnom notom. Noge će verovatno biti bose, što je dobro i omogućava nošenje divnih sandala, ali svakako treba predvideti ravnu obuću (lagane baletanke), naročito ako će biti hodanja i igranja po travi ili nekoj neravnoj podlozi.

Zakažite fotografisanje pre nego jedanaest sati pre podne, ili posle četiri. Dan je dugačak i prirodno svetlo je dobro i pre i posle podne, a nećete se znojiti i prokuvavati.

Kao poklone za goste pripremite lepeze – one male na sklapanje su idealne i nisu skupe. Biće im korisne i predstavljaće lepu uspomenu sa venčanja.

Hrana i piće treba da budu prilagođeni toplom vremenu – dakle lagan meni (kanapei na poslužavnicima i roštilj na čačkalicu, kao i sveža salata), osvežavajuća bezalkoholna pića, sveže voće i bokali sa vodom i puno leda na svakom stolu. Ako pravite venčanje u bašti nekog restorana, frižideri se podrazumevaju, ali ako organizujete venčanje na otvorenom gde nema ugostiteljskog objekta, možda će biti potrebno da iznajmite rashladnu vitrinu. Imajte u vidu i dostupnost toaleta i tekuće vode.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice