Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

Ako u ovom trenutku planirate venčanje, to znači da imate još najmanje mesec dana do najvažnijeg dana. A ako vam je venčanje u junu ili julu i upravo počinjete sa planovima i organizacijom, to je već pravo letnje venčanje i svakako treba da konsultujete neku pouzdanu dugoročnu prognozu. Ukoliko ste planirali venčanje na otvorenom, svakako vam je važno da bude lepo i suvo vreme, ali uz lepo i suvo, obično ide i vruće i znojavo. Svaki stepen preko 20 donosi potrebu za klima uređajima u zatvorenom prostoru (posle par sati postaće zagušljivo, čak i ako se unutra ne puši), a igranje će sigurno doneti preznojavanje, bez obzira na temperaturu vazduha.

I ako se svadbeno veselje odigrava unutra, ipak će biti kretanja i izlaganja suncu, a ako se odigrava napolju, po vedrom i sunčanom danu (iako imate tendu, šator ili suncobrane), računajte na uticaj sunca i vrućine.

Šta je potrebno nevesti? Lagana venčanica (vazdušasta, svilena, sa prozračnom čipkom, bez korseta i utezanja, u kojoj će se osećati prijatno), lagana šminka i fiksator koji će sprečiti topljenje, čipkani suncobran (da se slaže sa venčanicom), zaštitna krema na ramenima (ako su otkrivena, a verovatno jesu), deo krema umesto dezodoransa i lagani parfem sa svežom voćnom ili cvetnom notom. Noge će verovatno biti bose, što je dobro i omogućava nošenje divnih sandala, ali svakako treba predvideti ravnu obuću (lagane baletanke), naročito ako će biti hodanja i igranja po travi ili nekoj neravnoj podlozi.

View this post on Instagram

Authentic L♡VE by @amyseder

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Zakažite fotografisanje pre nego jedanaest sati pre podne, ili posle četiri. Dan je dugačak i prirodno svetlo je dobro i pre i posle podne, a nećete se znojiti i prokuvavati.

Kao poklone za goste pripremite lepeze – one male na sklapanje su idealne i nisu skupe. Biće im korisne i predstavljaće lepu uspomenu sa venčanja.

Hrana i piće treba da budu prilagođeni toplom vremenu – dakle lagan meni (kanapei na poslužavnicima i roštilj na čačkalicu, kao i sveža salata), osvežavajuća bezalkoholna pića, sveže voće i bokali sa vodom i puno leda na svakom stolu. Ako pravite venčanje u bašti nekog restorana, frižideri se podrazumevaju, ali ako organizujete venčanje na otvorenom gde nema ugostiteljskog objekta, možda će biti potrebno da iznajmite rashladnu vitrinu. Imajte u vidu i dostupnost toaleta i tekuće vode.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice