Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Sveže ideje za letnje venčanje

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Ako u ovom trenutku planirate venčanje, to znači da imate još najmanje mesec dana do najvažnijeg dana. A ako vam je venčanje u junu ili julu i upravo počinjete sa planovima i organizacijom, to je već pravo letnje venčanje i svakako treba da konsultujete neku pouzdanu dugoročnu prognozu. Ukoliko ste planirali venčanje na otvorenom, svakako vam je važno da bude lepo i suvo vreme, ali uz lepo i suvo, obično ide i vruće i znojavo. Svaki stepen preko 20 donosi potrebu za klima uređajima u zatvorenom prostoru (posle par sati postaće zagušljivo, čak i ako se unutra ne puši), a igranje će sigurno doneti preznojavanje, bez obzira na temperaturu vazduha.

I ako se svadbeno veselje odigrava unutra, ipak će biti kretanja i izlaganja suncu, a ako se odigrava napolju, po vedrom i sunčanom danu (iako imate tendu, šator ili suncobrane), računajte na uticaj sunca i vrućine.

Šta je potrebno nevesti? Lagana venčanica (vazdušasta, svilena, sa prozračnom čipkom, bez korseta i utezanja, u kojoj će se osećati prijatno), lagana šminka i fiksator koji će sprečiti topljenje, čipkani suncobran (da se slaže sa venčanicom), zaštitna krema na ramenima (ako su otkrivena, a verovatno jesu), deo krema umesto dezodoransa i lagani parfem sa svežom voćnom ili cvetnom notom. Noge će verovatno biti bose, što je dobro i omogućava nošenje divnih sandala, ali svakako treba predvideti ravnu obuću (lagane baletanke), naročito ako će biti hodanja i igranja po travi ili nekoj neravnoj podlozi.

View this post on Instagram

Authentic L♡VE by @amyseder

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Zakažite fotografisanje pre nego jedanaest sati pre podne, ili posle četiri. Dan je dugačak i prirodno svetlo je dobro i pre i posle podne, a nećete se znojiti i prokuvavati.

Kao poklone za goste pripremite lepeze – one male na sklapanje su idealne i nisu skupe. Biće im korisne i predstavljaće lepu uspomenu sa venčanja.

Hrana i piće treba da budu prilagođeni toplom vremenu – dakle lagan meni (kanapei na poslužavnicima i roštilj na čačkalicu, kao i sveža salata), osvežavajuća bezalkoholna pića, sveže voće i bokali sa vodom i puno leda na svakom stolu. Ako pravite venčanje u bašti nekog restorana, frižideri se podrazumevaju, ali ako organizujete venčanje na otvorenom gde nema ugostiteljskog objekta, možda će biti potrebno da iznajmite rashladnu vitrinu. Imajte u vidu i dostupnost toaleta i tekuće vode.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice