Najvažniji rituali koji se tiču venčanja

Mobilni telefon ukazuje na to da li vam je brak skladan

Malo venčanje – veći manevarski prostor

Iz riznice bračnog iskustva: Saveti slobodnima

Dekoracija i opremanje sale za venčanje – po Feng Šui principima

Pripreme za venčanje: Kako da držiš dijetu

Šta je to predbračni ugovor i zašto ti je možda potreban

Mladin neseser: Sve što će ti možda trebati

Pravila stajlinga za mlade koja slobodno smeš da prekršiš

Nesvakidašnje ideje za bidermajer

U nekim delovima Malezije postoji zaista teško shvatljiv svadbeni običaj. Članovi zajedince Tidong ne dozvoljavaju mladencima odlazak u toalet, tri noći i dana nakon venčanja, jer to znači nesreću. Mladenci se posle venčanja tokom ta tri dana maksimalno suzdržavaju od hrane i pića, da bi nekako izdržali sprovođenje ovog čudnog rituala.

U Poljskoj, umesto poklanjanja koverte sa novcem, na venčanju se ponekad praktikuje stari običaj kupovanja plesa sa mladom. Mladoženja nosi kecelju u koju skuplja novac, koji ubacuju gosti (kao mladenački poklon), koji im navodno obezbeđuje ples sa nevestom, a na kraju, mladoženja ubaci pun novčanik i okonča sakupljanje novca odvodeći nevestu kući – kupio je sve njihove plesove i simbolično pokazao da je sposoban da se brine o supruzi.

U nekim delovima Indije veruje se da će se devojčici kojoj se pokvari i pocrni zub, desiti nešto strašno – poješće je tigar u najskorije vreme, jer je duhovi mrze. Kako bi se to prokletstvo neutralisalo i sprečila nesreća, devojčica mora da se venča sa životinjom. To je obično vesela lažna ceremonija venčanja, kojom se teraju zli duhovi, kako bi ona mogla da se stvarno uda, kad poraste.

U Južnoj Koreji, mladoženja pre venčanja prolazi kroz teško iskušenje – prijatelji ga uvežu i obese naopačke, a zatim ga udaraju ribama po bosim stopalima. Ova ceremonija služi da osnaži mladoženju pre prve bračne noći.

View this post on Instagram

Authentic love by @elisabettalillyred Swipe —>

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice