Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

U nekim delovima Malezije postoji zaista teško shvatljiv svadbeni običaj. Članovi zajedince Tidong ne dozvoljavaju mladencima odlazak u toalet, tri noći i dana nakon venčanja, jer to znači nesreću. Mladenci se posle venčanja tokom ta tri dana maksimalno suzdržavaju od hrane i pića, da bi nekako izdržali sprovođenje ovog čudnog rituala.

U Poljskoj, umesto poklanjanja koverte sa novcem, na venčanju se ponekad praktikuje stari običaj kupovanja plesa sa mladom. Mladoženja nosi kecelju u koju skuplja novac, koji ubacuju gosti (kao mladenački poklon), koji im navodno obezbeđuje ples sa nevestom, a na kraju, mladoženja ubaci pun novčanik i okonča sakupljanje novca odvodeći nevestu kući – kupio je sve njihove plesove i simbolično pokazao da je sposoban da se brine o supruzi.

U nekim delovima Indije veruje se da će se devojčici kojoj se pokvari i pocrni zub, desiti nešto strašno – poješće je tigar u najskorije vreme, jer je duhovi mrze. Kako bi se to prokletstvo neutralisalo i sprečila nesreća, devojčica mora da se venča sa životinjom. To je obično vesela lažna ceremonija venčanja, kojom se teraju zli duhovi, kako bi ona mogla da se stvarno uda, kad poraste.

U Južnoj Koreji, mladoženja pre venčanja prolazi kroz teško iskušenje – prijatelji ga uvežu i obese naopačke, a zatim ga udaraju ribama po bosim stopalima. Ova ceremonija služi da osnaži mladoženju pre prve bračne noći.

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice