Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

Zašto je venčanica bela?

Kokteli koji će oduševiti tvoje goste (RECEPTI)

Ove fotografije učiniće da poveruješ u ljubav

Budi drugačija i nosi “crop top” venčanicu

Kako da uvrstiš picu u jelovnik za svoje venčanje

Pet tipova žena kod planiranja venčanja

Neobjavljene fotografije princeze Dajane sa kraljevskog venčanja

Predbračna obećanja – sebi i njemu

U nekim delovima Malezije postoji zaista teško shvatljiv svadbeni običaj. Članovi zajedince Tidong ne dozvoljavaju mladencima odlazak u toalet, tri noći i dana nakon venčanja, jer to znači nesreću. Mladenci se posle venčanja tokom ta tri dana maksimalno suzdržavaju od hrane i pića, da bi nekako izdržali sprovođenje ovog čudnog rituala.

U Poljskoj, umesto poklanjanja koverte sa novcem, na venčanju se ponekad praktikuje stari običaj kupovanja plesa sa mladom. Mladoženja nosi kecelju u koju skuplja novac, koji ubacuju gosti (kao mladenački poklon), koji im navodno obezbeđuje ples sa nevestom, a na kraju, mladoženja ubaci pun novčanik i okonča sakupljanje novca odvodeći nevestu kući – kupio je sve njihove plesove i simbolično pokazao da je sposoban da se brine o supruzi.

U nekim delovima Indije veruje se da će se devojčici kojoj se pokvari i pocrni zub, desiti nešto strašno – poješće je tigar u najskorije vreme, jer je duhovi mrze. Kako bi se to prokletstvo neutralisalo i sprečila nesreća, devojčica mora da se venča sa životinjom. To je obično vesela lažna ceremonija venčanja, kojom se teraju zli duhovi, kako bi ona mogla da se stvarno uda, kad poraste.

U Južnoj Koreji, mladoženja pre venčanja prolazi kroz teško iskušenje – prijatelji ga uvežu i obese naopačke, a zatim ga udaraju ribama po bosim stopalima. Ova ceremonija služi da osnaži mladoženju pre prve bračne noći.

View this post on Instagram

Authentic love by @elisabettalillyred Swipe —>

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice