Mnoge mladoženje prepuštaju većinu posla lepšem polu, pa i kad je u pitanju njihov stajling. Sve važne odluke, pa i odabir odela nije njihov posao, iako je to uobičajena stvar, posebno izražena na našim prostorima. Osim ovih, postoje i važnije odluke.

Bez obzira na vrstu pristupa koji imate prema ovom važnom činu, neke odgovornosti nikako ne možete izbeći, a sada ćemo predstaviti važne stavke.

Svakako da nije vaš posao da birate cvetni aranžman ili dekoraciju sale, ali kada je u pitanju vaša svadba, tu svakako treba da se čuje vaša reč. Uostalom, to je i vaše venčanje i ne ide da prođe bez zajedničkog udela oba partnera.

Isplanirajte potrebni budžet

Momci, ne dozvolite da se hvatate za glavu onda kada cifra premaši dozvoljeni limit. Lepo sve isplanirajte i zacrtajte koliko vam je najviše novca potrebno, sve ispod toga je dozvoljeno, a dodatni izdaci su zabranjeni.

Uverite se da vi, podjednako koliko i vaša izabranica želite da venčanje organizujete što ekonomičnije. Neophodno je da vam se poklope ciljevi kako bi rezultat bio uspešan.

1 Na mladoženji je da donese važne odluke

Ne obećavajte ono što ne možete da ispunite

Najbolje je iskreno razgovarati o željama povodom venčanja i nikako ne davati prazna obećanja. Sedite za sto i lepo zapišite kako i šta, da posle ne bi došlo do nejasnoća, a i pobune. Preuzmite odgovornost za deo obaveza i sve radite zajedničkim snagama.

Razgovarajte sa najbližima

Organizovanje venčanja ne podrazumeva samo datum, mesto i listu gostiju. Razgovarajte sa najbližima i podelite svoja razmišljanja sa njima. Oni će vas najbolje uputiti u to šta je ispravno, a šta ne i koje odluke su vam dobre.

2 Na mladoženji je da donese važne odluke

Pronađite odgovorne ljude koji će sigurno izvršiti svoje obaveze

Ljude zadužene za preuzimanje poklona obavestite da moraju biti ažurni i da vam je njihova pomoć neophodna. Određena stimulacija je dobrodošla, a ko bi drugi pritekao u pomoć ako ne rođaci.

Napišite zavete

Pre venčanja, veoma je važna stvar: napisati zavete koje ćete jedno drugom reći. Zato, olovku i papir u ruke i na pisanje rečenica koje će vas pratiti kroz život.

Isplanirajte medeni mesec

Naravno da je veoma važno da isplanirate medeni mesec i da odmah nakon venčanja odjurite negde sa dragom na zasluženi odmor. To možete priuštiti od prihoda sa venčanja.

3 Na mladoženji je da donese važne odluke
Violeta Stojanović
Comments