Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Kum je neprestano uz mladence i na neki način predstavlja svedoka njihove veze koja otpočinje venčanjem. Opšte je poznato da se poziv za kumstvo ne odbija. Najvažnija kumova dužnost u crkvi je da stoji pored mladoženje i mlade i čuva burme dok ne dođe vreme da predate svešteniku. Za prstenje pronađite sigurno mesto (pripazite da vam džep nema rupu), i kad dođe vaš trenutak pokušajte se ne uzbudite i da vam prstenje padne na pod.

Vi se potpisujete i u Knjigu venčanih kao svedok ceremonije, zajedno s mladinom kumom. Na samom slavlju vaša je dužnost da se prvi pridružite prvom plesu novopečenih mladenaca. Moraćete i da održite govor u čast mladenaca. Od svega navedenog ova dužnost svim kumovima najteže pada. Pripremite se i ne zaboravite najvažnije pravilo: u govoru ne spominjite momačko veče!

Da biste mladencima bar malo olakšali obaveze koje će imati i na venčanju, prikupite sve kovrte koje gosti daruju mladencima i čuvajte ih kod sebe. Kada slavlje završi pobrinite se i za prevoz mladenaca i njihovih roditelja.

kum na venčanju1 Uloga kuma na venčanju

Milena Stojanović

Editors choice