Venčanje je u planu i jedna od prvih važnih stvari, jeste da odabereš kumu. Kod nas se kumstvo ne odbija, a možda ste ti i tvoja najbolja prijateljica već razgovarale o tome i ona očekuje da će vam biti kuma, ali iako je stvar rešena, svakako treba da je pitaš zvanično. To je emotivan momenat za vas dve, pa zato evo nekih zanimljivih i kreativnih predloga o trenutku i načinu da zamoliš svoju prijateljicu da ti bude venčana kuma.

Vinsko veče

Organizuj degustaciju vina i pozovi svoje prijateljice na žensko veče uz dobro piće. Kad raspoloženje poraste, najavi zdravicu i sa čašom dobrog vina nazdravi svojoj budućoj kumi, ukoliko ona prihvata taj zadatak – biće šarmantno i sentimentalno, biće zagrljaja, cike i poljubaca, a možda i suza.

Kolačići sreće

Pozovi devojke na film i klopu – naruči kinesku hranu i kolačiće sreće, sa jednim posebnim, koji ćeš ponuditi budućoj kumi. Na papiriću koji se nalazi u kolačiću treba da stoji jednostavno pitanje: “Želiš li da budeš moja kuma?”

Naruči lančić

Lančići sa imenima su vrlo popularni, a umesto imena može da stoji “kuma” – ponudi ga prijateljici uz večeru, ili kokice i film, sa pitanjem: “Želiš li da nosiš ovo?”

Pitanje na šolji za kafu

Pitanje se može naštampati na šolju za kafu, koju ćeš pokloniti prijateljici, kad se sastanete da popijete kafu. Kada su u pitanju predmeti na kojima se nešto može naštampati, izbor je zaista ogroman. Možeš joj pokloniti majicu sa natpisom “najbolja kuma na svetu”, podmetače sa natpisima “moja kuma” ili sa nekom drugom vrstom natpisa o kumstvu, tipa “prijateljice i kume – zauvek”, “kuma nije dugme, kuma je dijamant” sa srcima i ostalom zašećerenom ikonografijom.

Comments