Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Ukoliko uopšte nemate nameru da se time bavite iz bilo kojih razloga (volite poklone i iznenađenja, računate na to da će vam oni najimućniji dati novac, ili vredne poklone, ili imate neki svoj razlog), budite spremni na prebrojavanje nepotrebnih poklona i na razmišljanje o tome šta ćete sa njima. Uvek možete da ih poklonite nekom drugom, prvom zgodnom prilikom, ili da ih prodate preko interneta.

Ako ste pozvani na svadbu i nije vam naglašeno i razjašnjeno pitanje poklona, pozovite onog od mladenaca sa kim ste bliski i pitajte, jednostavno i neposredno. Pitanje može da bude formulisano ovako “vidi, ja (ili mi, ako dolazite porodično ili u paru), mogu da izdvojim najviše 50 evra za poklon, da li da stavim novac u kovertu, ili ima nešto u toj vrednosti što ti treba i što mogu da kupim kao poklon?” Ako je to suviše direktno za vas i ne možete tako da komunicirate, možete i suptilno da stavite do znanja mladencima da možete da odvojite skromnu sumu novca i da ih pitate da li im treba nešto od stvari koje možete da kupite (pa nabrojte ono što vam je dostupno – kućne aparate, posteljinu, komplet peškira i slično), ili bi im novac više koristio. Čak i ako ne dobijete konkretan odgovor, u razgovoru ćete svakako dobiti neki nagoveštaj o tome šta da spremite za poklon.

Postoji još jedno, veoma kulturno rešenje pitanja poklona, koje kao mladenci možete predložiti gostima, ili koje, kao gost, možete primeniti, ako ne znate šta biste mogli da kupite. To je vaučer, u onoj vrednosti koju vi možete da odvojite, za neku dobro opremljenu prodavnicu. Ako smatrate da je iznos suviše mali i da mladenci i neće imati neki izbor sa vaučerom u toj vrednosti, tražite saradnju drugih gostiju koje poznajete (a sigurno poznajete bar nekoliko njih, koji su u istom položaju kao vi – ne znaju šta bi i smatraju da je to što mogu da izdvoje nedovoljno i loše se osećaju zbog toga), pa se sa njima udružite i napravite mladencima zajednički poklon – vaučer, čija će im vrednost pružiti veći i kvalitetniji izbor. A sa ovakvim poklonom, sigurno nema promašaja!

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice