Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Ukoliko uopšte nemate nameru da se time bavite iz bilo kojih razloga (volite poklone i iznenađenja, računate na to da će vam oni najimućniji dati novac, ili vredne poklone, ili imate neki svoj razlog), budite spremni na prebrojavanje nepotrebnih poklona i na razmišljanje o tome šta ćete sa njima. Uvek možete da ih poklonite nekom drugom, prvom zgodnom prilikom, ili da ih prodate preko interneta.

Ako ste pozvani na svadbu i nije vam naglašeno i razjašnjeno pitanje poklona, pozovite onog od mladenaca sa kim ste bliski i pitajte, jednostavno i neposredno. Pitanje može da bude formulisano ovako “vidi, ja (ili mi, ako dolazite porodično ili u paru), mogu da izdvojim najviše 50 evra za poklon, da li da stavim novac u kovertu, ili ima nešto u toj vrednosti što ti treba i što mogu da kupim kao poklon?” Ako je to suviše direktno za vas i ne možete tako da komunicirate, možete i suptilno da stavite do znanja mladencima da možete da odvojite skromnu sumu novca i da ih pitate da li im treba nešto od stvari koje možete da kupite (pa nabrojte ono što vam je dostupno – kućne aparate, posteljinu, komplet peškira i slično), ili bi im novac više koristio. Čak i ako ne dobijete konkretan odgovor, u razgovoru ćete svakako dobiti neki nagoveštaj o tome šta da spremite za poklon.

View this post on Instagram

Authentic L♡VE by @katiegrantphoto

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Postoji još jedno, veoma kulturno rešenje pitanja poklona, koje kao mladenci možete predložiti gostima, ili koje, kao gost, možete primeniti, ako ne znate šta biste mogli da kupite. To je vaučer, u onoj vrednosti koju vi možete da odvojite, za neku dobro opremljenu prodavnicu. Ako smatrate da je iznos suviše mali i da mladenci i neće imati neki izbor sa vaučerom u toj vrednosti, tražite saradnju drugih gostiju koje poznajete (a sigurno poznajete bar nekoliko njih, koji su u istom položaju kao vi – ne znaju šta bi i smatraju da je to što mogu da izdvoje nedovoljno i loše se osećaju zbog toga), pa se sa njima udružite i napravite mladencima zajednički poklon – vaučer, čija će im vrednost pružiti veći i kvalitetniji izbor. A sa ovakvim poklonom, sigurno nema promašaja!

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice