Najvažniji rituali koji se tiču venčanja

Mobilni telefon ukazuje na to da li vam je brak skladan

Malo venčanje – veći manevarski prostor

Iz riznice bračnog iskustva: Saveti slobodnima

Dekoracija i opremanje sale za venčanje – po Feng Šui principima

Pripreme za venčanje: Kako da držiš dijetu

Šta je to predbračni ugovor i zašto ti je možda potreban

Mladin neseser: Sve što će ti možda trebati

Pravila stajlinga za mlade koja slobodno smeš da prekršiš

Nesvakidašnje ideje za bidermajer

1/2

Ako želite da sami smislite svoje venčanje iz snova i ne zanima vas da se držite običaja i da ispunjavate želje i očekivanja svojih roditelja i rođaka, pustite mašti na volju i angažujte svoje kreativne i sposobne prijatelje da vam pomognu u realizaciji. Nije potrebno da se razbacujete novcem, da biste ostvarili svoje zamisli, samo treba tačno da znate šta želite. Ako želite da proslava bude neformalna, u stilu žurke, sa švedskim stolom i najužim krugom prijatelja i porodice, stvari postaju mnogo jednostavnije, a mogućnosti da osmislite neobično i zanimljivo venčanje, mnogo veće.

Možete organizovati tematsko venčanje, a tema može biti bilo šta što je vama blisko i zabavno i izvodljivo – bajkovite i filmske teme, teme koje se tiču boja, tematski maskembal (sa preporukom gostima da se obavezno maskiraju), sa programom koji ćete osmisliti zajedno sa gostima.

Svaka zvanica može da pripremi deo programa – da nešto otpeva, odglumi, pročita, ispriča neku anegdotu ili vic, sam ili sa još nekim. Možda neće svi prihvatiti ovaj predlog, ali oni koji prihvate smatraće da je to super ideja i sigurno će biti zabavno svima, a možda će se ostali spontano uključiti i nadovezati.

Dekoracija daje ton i atmosferu, zato odaberite prepoznatljive detalje, ako vam je tema neki film ili priča, a ako neko od vaših prijatelja i rođaka ima vešte ruke i ume da napravi ili sašije ono što imate u glavi, utoliko bolje – zelena zavesa i nekoliko drveta od kartona, koji predstavljaju šumu, ogrtači sa kapuljačama za goste – hobite na putovanju, korpe u kojima će stajati hrana, male svetiljke koje će stajati na podu, ili iza zastora i praviti neobične senke… Osvetljenje je verovatno najvažnije, jer obične kartonske predmete pretvara u bajku koja se odvija pred našim očima, tako je važno da razmislite o tome kakva će rasveta najviše doprineti atmosferi koju želite da stvorite.

Editors choice