Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Vodite računa o tome da li je venčanje na otvorenom, po toplom vremenu, ili u zatvorenom, zagrejanom, odnosno, klimatizovanom prostoru, jer torta se pravi od materijala koji se tope, otpuštaju boju, gube svežinu. Ne želite da vam se dekoracija razlije, jer je upotrebljen šlag, umesto fondana. Razgovarajte o tome sa nekim ko ima iskustva i ko će vam dati dobre predloge.

Pitanje je i gde će se torta čuvati do venčanja, kako će se transportovati i gde će stajati u restoranu, pre nego što bude poslužena. Ako pravite ogromnu, višespratnu tortu, proverite da li restoran ima frižider u kome ona može da se čuva, ili je potrebno obezbediti dodatni frižider. Možda poslastičara može da isporuči tortu, ili možete da angažujete adekvatnu dostavu, koja će tortu doneti malo pre vremena predviđenog za njeno iznošenje i sečenje.

Izaberite poslastičaru, ili osobu koja pravi lepe torte prema preporuci – to najbolji u svakom zanatu ne moraju da se reklamiraju, oni imaju stalnu klijentelu, koja im dovodi nove klijente, tako što ih preporučuje. Ako ste negde već videli i probali neku tortu koja vas je oduševila, raspitajte se ko im je to napravio.

Ukus torte birajte – prema svom ukusu. Ne znate šta voli većina gostiju i nemoguće je ispuniti takve zahteve, ali zato možete ponuditi još nekoliko torti različitih ukusa, koje neće biti ukrašene i oblikovane tako zahtevno i komplikovano, odnosno, koje će skromnije izgledati (i manje koštati) od glavne, svadbene torte. Možete se poslužiti i ovim trikom – neka svadbena torta, ona koju sečete i sa kojom se fotografišete bude ekstravagantna, raskošna i upečatljiva, ali mala. Uz nju, naručite još jednu istu, ali bez ukrasa, sa unapred isečenim parčićima, u skladu sa brojem gostiju. Tako ćete seći tortu ceremonijalno (a posle možete da je odnesete kući), a gostima će biti posluženi, brzo i uredno, već isečeni parčići “rezervne” torte.

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice