Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Hvataćeš sebe kako nemaš drugu temu razgovora, osim venčanja

A hvataćeš i druge kako prevrću očima, ili se trude da zadrže strpljenje, dok im peti put pričaš istu stvar, jer više ne znaš šta si kome rekla. Naravno da si obuzeta i fokusirania na tu jednu temu, jer se u tvom životu događa prekretnica od najvećeg značaja, ali seti se da druge to ne zanima toliko i da možda imaju svoje teme i probleme, koje bi rado podelili sa tobom, ako im pružiš šansu.

Često ćeš osećati da ti stvari izmiču

Na neke stvari uopšte ne možeš da utičeš – da li će hrana biti dobra i sveža, da li će muzika otkazati u poslednjem trenutku, da li će gosti biti zadovoljni – previše je faktora koji su potpuno van tvog uticaja. Bolje je da to shvatiš što pre i da se malo opustiš.

Cela organizacija zavisi od godišnjeg doba

Možda si zamislila zimsku svadbenu idilu, a snega niotkuda, a ne možeš da pronađeš ni sveže poljsko cveće za rustične aranžmane koje si zamislila. Drži se okvira godišnjeg doba i prati vremensku prognozu – celo proleće može da bude sivo i kišno, a vrućine mogu početi već u junu. Ako planiraš venčanje na otvorenom, vremenski uslovi su od najveće važnosti i moraš imati plan B, za slučaj da te godišnje doba izneveri.

Imaćeš bar jedan histerični ispad

Možda ćeš “prsnuti” na nekog ko baš ništa nije skrivio, nego je prosto nalio još jednu kap u prepunu čašu, nehotično pritiskajući okidač za “istovar” toksičnog otpada koji se u tebi nakupio. Ako si inače temperamentna i imaš “kratak fitilj” posumnjaćeš da ti svi povlađuju, kao da si razmaženo derište – i bićeš u pravu. Ali oni samo pokušavaju da izbegnu tvoj bes i ljutnju.

Gosti verovatno neće primetiti tvoj trud

Najveći utisak na svadbi ne ostavlja prijatna atmosfera i čarobna dekoracija, nego hrana, piće, muzika i dobro raspoloženje. Dakle, usredsredi svoje napore na ono što će svi ceniti i u izboru hrane, pića i muzike, vodi se preporukama i proverenim kvalitetom.

Zaboravljaćeš ono najvažnije

A najvažniji ste vas dvoje, u celoj priči. Na početku i na kraju, čitava drama i velelepnost i sjaj, uopšte nisu potrebni. Možete se venčati kod matičara u prisustvu dva svedoka i zatim otići na ručak, a možete napraviti i spektakularnu svadbu za stadion zvanica i doći helikopterom na svoje venčanje. U oba slučaja (i u svakom slučaju između ove dve krajnosti), najvažnije je to sa kim stupaš u brak, da biste delili radosti i izazove života, predano i istrajno.

Naslovna fotografija: instagram.com/brides

Brankica Milošević

Editors choice