Veliki izbor, malo vremena, ograničen budžet i još mnoštvo faktora mogu vas sputavati u odabiru onog pravog. Želite da budete sigurni da će vaša lepša polovina biti zadovoljna izborom? Širom otvorite oči i pratite sledeća uputstva.

Sami birajte

Očigledno je da želite ono najbolje. Muškarac svakako zna da bude štedljiv kada je u pitanju odabir prstena za njegovu damu. Sakupite ideje, pregledajte kataloge, proverite veličinu prstena, ali uglavnom, sve to uradite sami. Tako najbolje znate svoja ograničenja, kao i svoje mogućnosti.

Ograničite svoj budžet

Znamo da prsten mora da bude poseban, jedinstven i apsolutno prelep, jer je takva i vaša buduća supruga, ali kada dolazi do ograničenja budžeta, može doći do sitnih problema. Nije neophodno da se odreknete dvomesečnih novčanih prihoda, samo zato što ste čuli da svi ostali tako rade. Mera vaše ljubavi nije novac koji ćete potrošiti na verenički prsten. Gledajte da cena prstena nikad ne nadmašuje vaše limite, jer, posle svega… Tu su i dalje troškovi za venčanje.

Dizajnirajte svoj prsten

Niste tip osobe koja može da se uklopi u šablon? Smatrate da vaša draga zaslužuje nešto bolje od onog ponuđenog? Dizajnirajte svoj prsten! Bićete u mogućnosti da izaberete oblik, boju i kvalitet, a znaćete koji od materijala mogu da se uklope u budžet. Unikatno prstenje je ono što se čuva generacijama.

Slika22 8 saveta za kupovinu vereničkog prstena

Budite kreativni!

Saznajte šta je ono što bi vaša buduća supruga želela

U slučaju da je vaša buduća verenica ljubitelj mode, umetnica i da ima poseban i specifičan ukus, kupovina uobičajnog i klasičnog prstena može biti čak i malo uvredljiva. Ukoliko niste sigurni šta je ono što bi ona želela, posavetujte se sa njenom najboljom prijateljicom, pa čak i majkom, ali se osigurajte da će to biti vaša mala tajna.

Uporedite cene

Samo zato što vam je prodavac nakita rekao tako, ne znači da vi ne možete pronaći identičan ili barem sličan prsten po nižoj ceni. Ne plašite se da istražite i pogledate čak i ona mesta na koja nikada niste ni pomišljali. Postavljajte pitanja, prodiskutujte i postavite se kao ozbiljan kupac.

Naučite osnove

Upoznajte se sa osnovnim karakteristikama jednog prstena, pre nego što stavite svoj novac na sto: boja, jasnoća, oblik i karat. Ako ste u potrazi za dijamantom, morate znati šta je ono što tražite, koje će biti boje i koji sertifikati idu uz njih, pre nego što kupite nešto potpuno drugačije. Nije neophodno da budete ekspert, već samo da odredite šta je ono što tražite i da razumete o čemu vam prodavac govori.

Budite praktični

Ako vaša dama često obavlja poslove u bašti, bavi se kulinarstvom ili možda i slikarstvom, bilo bi krajnje nepraktično kupiti joj prsten koji je netolerantan na određene supstance. Odaberite neku drugu, praktičnu opciju prilagođenu njenom životnom stilu.

Uradite domaći zadatak

Znanje je moć i kada dolazimo do savetovanja o kupovini vereničkog prstena, nema izuzetka. Pretražite, raspitajte se i pažljivo pročitajte što više o prstenu za koji ste zainteresovani.

Uz ovih osam saveta, kupovina idealnog vereničkog prstena bi trebalo da bude kao od šale. Ohrabrite sebe i krenite u potragu za ostvarenjem sna vaše drage dame.

Tekst: Sanja Martinov

Comments