Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Sveže ideje za letnje venčanje

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

A sad pomislite na istočnjačku kulturu seksa - kamasutru, tantru i njihove bogove i boginje ljubavi i plodnosti – mnogo stariju od tričavih sto godina. Nije ni čudo što se neki detalji iz njihove seksualne prakse sada plasiraju kao seksualni trendovi.

Zapadnjačka kultura je seksualno frustrirana i uskraćena propagiranjem seksa kao prljavog i nemoralnog, što je ujedno omogućilo trgovinu seksom u svim aspektima trgovanja, jer je zabranjeno voće najslađe.

I još jedan zapanjujući savet ženama glasio je da se prave mrtve, odnosno da se tokom seksa ni slučajno ne pomeraju i ne pokazuju znake zadovoljstva, a da je zapravo najbolje da uveče objave kako ih boli glava i da time stave do znanja mužu da ih ne uznemirava.

Dopušten broj seksualnih odnosa je dva puta nedeljno i to u početku braka, kada su strasti muškog perverznjaka vruće i neukrotive, a kasnije, svaka mudra žena taj broj smanjuje na razuman minimum (jednom u mesec dana, a po mogućnosti i ređe).

Ako uzmemo u obzir da je kontracepcija takođe smatrana nemoralnom i da je hrišćanstvo zabranjuje, svođenje seksa na redak događaj (koji mudra žena može da tempira neposredno pre ciklusa, kad su najmanje šanse da zatrudni), ovi sumanuti saveti dobijaju drugu dimenziju i daju ženi šansu da makar malo upravlja svojom sudbinom (da možda ne umre prilikom nekog od brojnih porođaja, odnosno, da se dovoljno oporavi i osnaži između dve trudnoće).

Iz sadašnje perspektive, blago nama na slobodi koju imamo, da biramo partnere iz ljubavi, da sa njima vodimo ljubav i odlučujemo da li ćemo i kada imati potomstvo, da bračnu zajednicu kreiramo i negujemo prema principima zdravog razuma, ličnog izbora, ljubavi i podrške. Mogli bismo malo odgovornije i mudrije da raspolažemo tom slobodom i da je više cenimo.

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Aleksina Đorđević

Editors choice