Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

A sad pomislite na istočnjačku kulturu seksa - kamasutru, tantru i njihove bogove i boginje ljubavi i plodnosti – mnogo stariju od tričavih sto godina. Nije ni čudo što se neki detalji iz njihove seksualne prakse sada plasiraju kao seksualni trendovi.

Zapadnjačka kultura je seksualno frustrirana i uskraćena propagiranjem seksa kao prljavog i nemoralnog, što je ujedno omogućilo trgovinu seksom u svim aspektima trgovanja, jer je zabranjeno voće najslađe.

I još jedan zapanjujući savet ženama glasio je da se prave mrtve, odnosno da se tokom seksa ni slučajno ne pomeraju i ne pokazuju znake zadovoljstva, a da je zapravo najbolje da uveče objave kako ih boli glava i da time stave do znanja mužu da ih ne uznemirava.

Dopušten broj seksualnih odnosa je dva puta nedeljno i to u početku braka, kada su strasti muškog perverznjaka vruće i neukrotive, a kasnije, svaka mudra žena taj broj smanjuje na razuman minimum (jednom u mesec dana, a po mogućnosti i ređe).

Ako uzmemo u obzir da je kontracepcija takođe smatrana nemoralnom i da je hrišćanstvo zabranjuje, svođenje seksa na redak događaj (koji mudra žena može da tempira neposredno pre ciklusa, kad su najmanje šanse da zatrudni), ovi sumanuti saveti dobijaju drugu dimenziju i daju ženi šansu da makar malo upravlja svojom sudbinom (da možda ne umre prilikom nekog od brojnih porođaja, odnosno, da se dovoljno oporavi i osnaži između dve trudnoće).

Iz sadašnje perspektive, blago nama na slobodi koju imamo, da biramo partnere iz ljubavi, da sa njima vodimo ljubav i odlučujemo da li ćemo i kada imati potomstvo, da bračnu zajednicu kreiramo i negujemo prema principima zdravog razuma, ličnog izbora, ljubavi i podrške. Mogli bismo malo odgovornije i mudrije da raspolažemo tom slobodom i da je više cenimo.

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Aleksina Đorđević

Editors choice