Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

2/3

Ne treba da osuđujemo ove taktike, treba da razumemo da je do skoro to bila jedina moć kojom su žene raspolagale, a mnoge su žene i danas sputane u svim aspektima života, pa im je dozvoljeno da se izraze jedino u borbi da muškarca steknu i zadrže – bilo da je to zbog kulture i zajednice u kojoj žive, bilo da je posledica neprosvećenosti i neosvešćenosti, strahova i pogrešnih stavova.

Dakle, kad muškarac želi da je poljubi, ona treba da okrene glavu i ponudi mu obraz. Pametna žena nikada neće dozvoliti da je suprug vidi bez odeće, tako će sačuvati dostojanstvo i privatnost i neće se naći u situaciji da svog supruga zatiče i gleda bez odeće.

Ako su se sve supruge pre sto godina tako ponašale, nije ni čudo što je prostitucija cvetala i što su trezvena i pristojna gospoda sasvim uobičajeno i bez stida koristila profesionalne usluge, kao da idu na šišanje i brijanje.

Muškarci su perverzna stvorenja, upozoravaju se supruge, pa će odmah prihvatiti svaki nagoveštaj da žena nešto želi da ima sa njim, a to dalje vodi u neshvatljivu razuzdanost – ako mu pokažete dobru volju, može se desiti da završite praktikujući seks u nekim nenormalnim pozama.

Pre samo sto godina, žene su ozbiljno razmatrale ovakve savete i pokušavale da zadrže neko zamišljeno dostojanstvo u svojoj ulozi supruge i majke, kao da su mogle da uopšte postanu majke, ako se ne bave “prljavim, odbojnim, nemoralnim” seksom. Čistotu je održavao stav nevoljnosti i gađenja, pa su i muškarci od poštene žene, supruge i majke očekivali da se tako ponaša i smatrali da nešto nije u redu sa njom ako nije tako.

Editors choice