Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Sveže ideje za letnje venčanje

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

2/3

Ne treba da osuđujemo ove taktike, treba da razumemo da je do skoro to bila jedina moć kojom su žene raspolagale, a mnoge su žene i danas sputane u svim aspektima života, pa im je dozvoljeno da se izraze jedino u borbi da muškarca steknu i zadrže – bilo da je to zbog kulture i zajednice u kojoj žive, bilo da je posledica neprosvećenosti i neosvešćenosti, strahova i pogrešnih stavova.

Dakle, kad muškarac želi da je poljubi, ona treba da okrene glavu i ponudi mu obraz. Pametna žena nikada neće dozvoliti da je suprug vidi bez odeće, tako će sačuvati dostojanstvo i privatnost i neće se naći u situaciji da svog supruga zatiče i gleda bez odeće.

Ako su se sve supruge pre sto godina tako ponašale, nije ni čudo što je prostitucija cvetala i što su trezvena i pristojna gospoda sasvim uobičajeno i bez stida koristila profesionalne usluge, kao da idu na šišanje i brijanje.

Muškarci su perverzna stvorenja, upozoravaju se supruge, pa će odmah prihvatiti svaki nagoveštaj da žena nešto želi da ima sa njim, a to dalje vodi u neshvatljivu razuzdanost – ako mu pokažete dobru volju, može se desiti da završite praktikujući seks u nekim nenormalnim pozama.

Pre samo sto godina, žene su ozbiljno razmatrale ovakve savete i pokušavale da zadrže neko zamišljeno dostojanstvo u svojoj ulozi supruge i majke, kao da su mogle da uopšte postanu majke, ako se ne bave “prljavim, odbojnim, nemoralnim” seksom. Čistotu je održavao stav nevoljnosti i gađenja, pa su i muškarci od poštene žene, supruge i majke očekivali da se tako ponaša i smatrali da nešto nije u redu sa njom ako nije tako.

Editors choice