Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

1/2

Znate ono što govore u filmovima “pa šta ako se ne poznajemo dobro, imamo ostatak života pred sobom za upoznavanje” – pa, izgleda da ne misle tako samo scenaristi romantičnih filmova. Šanse za opstanak bračne zajednice ne leže u vremenu koje ste proveli zajedno pre toga, niti u jakim emocijama, već u tome koliko ste spremni za brak.

Sigurno poznajete bar jedan par koji se zabavljao deset godina i – ništa. Onda su iznenada raskinuli, a zatim su u roku od par meseci našli nove partnere, zasnovali bračne zajednice i verovatno imaju i decu blisku po uzrastu. Možda znate i neke koji su se jednostavno zaljubili i od prvog trenutka bili sigurni da su pravi jedno za drugo, da je potraga završena i da nemaju šta da čekaju. Venčali su se i još uvek su u braku i deluju sasvim zadovoljno i ispunjeno.

Istraživanja su pokazala da oko 60 procenata muškaraca veruje u ljubav na prvi pogled, dok su žene skeptičnije – oko 40 posto ženskog sveta smatra da je to više od prolazne zaljubljenosti.

Iskustva bračnih parova, kao i stručnjaka koji se bave ovom temom, pokazuju da brak za koji se dvoje odluče posle kratkog poznanstva, ima iste šanse za opstanak kao i svaki drugi, odnosno, nije obavezno greška. Sama rešenost da se sklopi brak, da se zvanično prihvati odgovornost za zajedništvo, parove često motiviše da se trude i da grade odnos – i da rešavaju probleme zbog kojih bi, da su u vezi, možda raskinuli, naljutili se jedno na drugo i tražili pauzu, ili smatrali da je neoprostivo ono što je partner učinio. Sa druge strane, često je teško odustati i prekinuti loš brak iz istih razloga – suviše vremena, emocija i truda je uloženo u odnos, da bi se tek tako odustalo.

Editors choice