Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

Spremnost za brak, kao glavni faktor, znači emotivnu i psihološku zrelost, koja nije nužno povezana sa godinama i iskustvom, ali često jeste. Zrele osobe se uglavnom neće lako odlučiti na brak, jer žele da upoznaju partnera i da budu sigurne da će se odnos razvijati, ali isto tako, ako imaju dovoljno iskustva iza sebe (duge veze i neuspešne brakove), sa više pouzdanja će se osloniti na svoje iskustvo, mudrost i procenu, pa će se i lakše odlučiti na brak. Rizikovaće.

Svako ko ulazi u ljubavni odnos, rizikuje. Ko ulazi u brak, podiže ulog i rizikuje još više. Garancije za uspešan, stabilan i dugotrajan odnos, ne postoje. Ako se osećate spremno da prihvatite rizike i izazove, da se snalazite sa promenama koje u vaš život unosi stupanje u brak i zasnivanje porodice, verovatno i jeste spremni. Ako smatrate da niste spremni i da nema načina da čovek bude spreman na takav korak – iskreni ste prema sebi i samim tim, verovatno dovoljno stabilni i zreli da prihvatite rizik.

View this post on Instagram

Authentic L♡VE by @katie.one

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Neke veze koje su trajale godinama, raspale su se kad su prerasle u brak. Neke srednjoškolske ljubavi su danas stabilni brakovi. Mnoge najveće ljubavi u životu nikada nisu ni “dobacile” do braka. Neke ljubavi na prvi pogled su se ugasile na drugi. A neke su postale bračne zajednice u kojima partneri tvrde da se nikada nisu pokajali i da bi, da mogu da biraju, opet uradili isto.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice