Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

1/2

Da bi žena iskusila sve aspekte braka, treba da se uda iz ljubavi, za muškarca koji je bogat i koji joj je najbolji prijatelj. Molim? Tajac? Pale ste u nesvest, oborene cunamijem apsurda i cinizma nadanja prohujalih sa vihorom? Da, to je isto kao da sam rekla da žena treba da se uda za princa. Još je i gore – princ ne mora da bude prijatelj, dovoljno je što je princ. Neke žene se i udaju za prinčeve (i dan-danas) i verovatno uz ljubav dobijaju i bogatstvo, a ako u braku ostvare i prijateljstvo, zaslužile su i krunu i masovni rispekt i sve povlastice i prednosti koje idu uz krunisani brak.

“Prvi put se udajete iz ljubavi, drugi put zbog para, treći put zbog prijateljstva”, izjavila je Žaklina Kenedi (Džeki Kenedi – Onazis), koja se udala samo dva puta. Sudeći po pričama, sa Onazisom je osim materijalne sigurnosti imala i veliko prijateljstvo i razumevanje. Slavna Džeki, prva dama, glamurozna, rezervisana i odmerena, bila je divlja u srcu, poznavala je ljubav i strast, kao i praktične zahteve života i znala je šta govori i šta radi (i za koga se udaje, a sa kim samo proživljava avanturu).

View this post on Instagram

Authentic L♡VE by @male_szare_studio

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

U različitim razdobljima života, potrebne su ti različite stvari. Ono što te oduševljava, zabavlja i ispunjava u dvadesetoj, prilično izbledi i ode u drugi i treći plan u pedesetoj. Ako te celog života vodi strast, onda se verovatno razvodiš i ostaješ neudata i pored brojnih veza i strastvenih zaljubljivanja možda ostaneš i sama, a svoju strast naučiš da ulažeš u druge oblasti života – napraviš kompenzaciju valjda. Mada nešto ne verujem u to, verujem da ću se strastveno zaljubljivati i sa sedamdeset, ako uopšte doživim te godine, ma koliko to neprilično delovalo u našoj “kulturi”, koja se baš razume u to šta je prilično.

Prilično je udati se, a ja sam izbeglica iz braka, pa ionako spadam u neprilične, iako su raspuštenice odavno legitimne, čak i u zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu. I moja udaja je bila neprilična, doduše, ali time ću vas zabavljati neki drugi put. Ovde razmatram Džekinu mudrost, van ograničenja onog što je tradicionalno ili samo prihvatljivo, ili pak, neprilično.

Editors choice