Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Kad se udate iz ljubavi, neminovno je da u tom braku izgubite iluzije o ljubavi. Jer, cilj je prevazilaženje ljubavi kao osećanja i spoznaja višeg smisla prave, bezuslovne ljubavi, koja, kako ispada, nema ničeg zajedničkog sa onom ljubavlju koju volimo. Bezuslovna ljubav je kosmički imperativ i njoj se povinujemo, nema tu šta da se voli. To se poštuje i praktikuje, a ako se usput snađeš za strast, hemiju, zanos, to ti je bonus i bravo za tebe. Zato, kad izgubiš iluzije o ljubavi, a ne pronađeš bezuslovnu ljubav, pokupiš svoj prtljag i iseliš se iz prvog braka.

Pošto si verovatno iz tog dragocenog iskustva izašla bogatija i za jedno dvoje dece, koja ubrzano stasavaju, dok se organizacija tvog života prvo rasteže kao žvaka, a onda počne da puca, treba ti drugi brak. Zbog para. Treba ti pomoć i podrška, da pokupiš i sastaviš sve one puknute žvake svojih životnih aspekata. Kad se udaš za pare, toliko si zahvalna čoveku koji ti pruža sigurnost, da mu rodiš još jedno dete i onda ga voliš i poštuješ kao oca svog deteta, svog mentora i gazdu, glavnog i odgovornog. Ako ikada rešiš da rasturiš ovaj aranžman, ili se on silom životnih prilika sam rasturi, pa ostaneš udovica, nađeš se u poziciji da su ti deca već odrasla i obezbeđena, hitaju svojim životnim putevima (i već razmišljaju o svojim prvim brakovima), a ti si sama. Ne treba ti strast, imaš pare, ali sama si.

Onda se udaš treći put, zbog prijateljstva. Zbog društva, humora, intelektualne razmene, pomoći i podrške, zbog svih onih najvažnijih stvari zbog kojih nekog voliš celog života, jer je prijateljstvo jedina doživotna ljubav, koja te ne razočarava i ne napušta, možda zato što je bezuslovna. Ne mora ništa, može sve. Tu smo da se razumemo.

Mada, znam neke koji počnu od trećeg aspekta, od udaje iz prijateljstva. Jer ih je ljubav izdala, jer im je više muka od jurnjave za parama kojih nikad nema dovoljno i jer žele da se zvanično i legitimno posvete i obavežu nekome koga već vole i poštuju. Ali to je posebna priča, kojom ću vas zabavljati drugi, ne – treći put.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Aleksina Đorđević

Editors choice